Ezekiel of geen Ezekiel, winnen doet Standard sowieso wel

De Wit Bram
| 4 reacties
Ezekiel of geen Ezekiel, winnen doet Standard sowieso wel
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Imoh Ezekiel (21) werd afgelopen winter door Standard terug naar België gehaald. Met zijn snelheid en doelpunten heeft de vinnige Nigeriaanse spits in het verleden zijn waarde voor de Luikenaars al bewezen. Maar wat is nu eigenlijk echt het belang van Ezekiel voor dit Standard?

Morgen zal Ezekiel er niet bijlopen op het veld van AA Gent. In de belangrijke wedstrijd – ook voor Standard – kan trainer Riga door een schorsingsdag niet rekenen op de Nigeriaanse international. Met de Camargo heeft de coach van Standard ook nog maar 1 spits ter beschikking.

Ezekiel vond na zijn terugkeer al 5 keer de weg naar doel in 12 wedstrijden. Velen beschouwen de afwezigheid van de spits dan ook als een serieuze aderlating voor Standard én een opsteker voor de ploeg van Hein Vanhaezebrouck. Maar is dat ook zo?

Cijfers liegen niet

Laat ons naar de cijfers kijken: met Ezekiel op het veld behaalden de Rouches 20 op 36 (zo’n 55 procent). Zonder zijn kleine Nigeriaan tussen de lijnen haalde Standard 43 punten van de mogelijke 78, oftewel zo’n… 55 procent. Met of zonder Ezekiel, statistisch gesproken maakt het niet veel uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties