Deze doldwaze taferelen krijgen we vanavond mogelijk in Gent te zien
De Wit Bram
| 3 reacties
Deze doldwaze taferelen krijgen we vanavond mogelijk in Gent te zien
Foto: © photonews

AA Gent kan vanavond de eerste titel in haar geschiedenis pakken. Als het vanavond wint tegen Standard zal dat ongetwijfeld tot een ongezien titelfeest leiden. Dat dergelijke kampioenenvieringen legendarisch kunnen zijn, zagen we in het verleden al. Hieronder enkele voorbeelden.

Lierse pakte in 1997 verrassend de titel. De ploeg van Eric Gerets verzekerde zich van de titel na een 0-3 zege op het veld van Standard en eindigde zo net boven Club Brugge. De Pallieters, met spelers zoals Eric Van Meir, Bob Peeters en Stanley Menzo in de rangen, vierden de titel op uitbundige wijze.

In de laatste 5 seizoenen greep Anderlecht maar 1 keer naast de titel. In 2010-2011 pakte Racing Genk, met sterkhouders Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Jelle Vossen, de titel na een 1-1 gelijkspel thuis tegen Standard. Het was Vercauteren die de Limburgers naar hogere sferen bracht.

In dit rijtje mag Anderlecht, met 33 titels de Belgische recordhouder, ook niet ontbreken. In 2012 pakte de ploeg van coach Ariël Jacobs de titel. Met Jovanovic, Mbokani en Biglia liepen er bij paars-wit enkele toppers rond die het Constant Vanden Stockstadion regelmatig in extase brachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties