Daarom droomt iedere trainer van een assistent als Peter Balette

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Daarom droomt iedere trainer van een assistent als Peter Balette
Foto: © photonews

Vrijdag raakte bekend dat Peter Balette zijn carrière verderzet bij KRC Genk. De assistent-coach van Hein Vanhaezebrouck vertrekt bij AA Gent en gaat nu aan de zijde van Peter Maes werken. Maar wat maakt Balette nu toch zo speciaal?

Balette maakte naam als trainer bij Heusden-Zolder en Lommel United, waar Club Brugge hem in 2007 ging wegplukken. Balette werkte bij blauw-zwart aan de zijde van Jacky Mathijssen en later ook aan die van Adrie Koster.

In 2011 gingen de assistent en Club niet verder met elkaar, waarna een andere Belgische topclub op de proppen kwam. Balette ging aan de slag bij Standard, waar hij als rechterhand van achtereenvolgens José Riga, Ron Jans en Mircea Rednic werkte.

Samen met Rednic moest hij vertrekken op Sclessin, maar beide heren vonden in oktober 2013 onderdak bij AA Gent. Toen Rednic in april van vorig jaar op straat werd gezet, deed Balette het seizoen uit als hoofdtrainer. Dit seizoen was hij assistent van Hein Vanhaezebrouck.

Gangmaker en tacticus

Overal waar Balette aan de slag was, is men lovend over de sympathieke, maar tegelijkertijd ook hard werkende Limburger. Hij staat erom bekend een échte gangmaker te zijn in de kleedkamer. Zo organiseerde hij bij Gent meer dan eens biljarttoernooien.

Maar Balette is veel meer dan alleen een toffe kerel die dichtbij de spelersgroep staat. De Limburger is ontzettend gedreven, is tactisch sterk en is ook iemand die raad weet met stilstaande fases. Het is dan ook duidelijk: bij deze heeft Genk zijn eerste échte aanwinst beet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties