Ronaldo egoïstisch? CR7 is assistkoning bij Real Madrid

Caroline Tonnelier
| 8 reacties
Ronaldo egoïstisch? CR7 is assistkoning bij Real Madrid
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cristiano Ronaldo wordt vaak beschouwd als een egoïstische speler, die zijn eigenbelang vooropstelt en minder in functie van het team speelt. Zijn gedrag wijst daar ook vaak op, maar uit zijn statistieken blijkt dit dan weer minder.

Cristiano Ronaldo is immers de assistkoning bij Real Madrid. Dit seizoen brak hij records: nooit eerder verzamelde hij immers meer assists in één jaargang. Over de verschillende competities heen kwam hij uit op 22 assists in 54 wedstrijden. 

Daarmee komt hij nog niet aan de cijfers van Lionel Messi, die voor Barcelona in totaal 28 assists gaf, of Kevin de Bruyne, die op 27 kwam bij Wolfsburg. Bij zijn club staat hij wel op nummer één. Hij doet beter dan James Rodriguez, die 17 keer de beslissende pas gaf.

Sinds zijn aankomst bij Real Madrid heeft Ronaldo alleen al in La Liga 65 assists op zijn naam staan. In totaal zit hij aan 80. Hij doet daarmee beter dan zijn ploegmaats die momenteel nog actief zijn bij Real Madrid.

Cijfer opgekrikt in 2014-2015

Gemiddeld is de Portugees goed voor ongeveer 10 assists per seizoen in La Liga. Dat cijfer krikte hij in 2014-2015 aanzienlijk op. Volgens Whoscored was hij dit seizoen 16 keer de aangever van een doelpunt.

De seizoenen voordien was hij overigens niet de nummer één binnen zijn team. Zo deden bijvoorbeeld Bale en Di Maria het een jaar eerder beter en in 2012-2013 stond hij op drie na Özil en Benzema.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties