Dit heeft Genk nodig om opnieuw voor de prijzen te spelen

Robby Morren
Robby Morren
| 17 reacties
Dit heeft Genk nodig om opnieuw voor de prijzen te spelen
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De plekjes in play-off 1 worden duur in het seizoen 2015-2016. Meer dan ooit hebben de 'kleintjes' ambitie om mee te spelen, dus is het aan de G5 om gewapend aan het seizoen te beginnen. Wij kijken wat ze nodig hebben om het waar te maken, vandaag nemen we KRC Genk onder de loep.

Door Robby Morren

In de Cristal Arena moeten nog een pak knopen worden doorgehakt tijdens de komende weken. Een juist beeld geven van hoe het elftal van Peter Maes er zal uitzien, is dan ook geen evidentie.

Veel vraagtekens

Zo is het nog onduidelijk welke spelers hun kastje zullen leegemaken. Mboyo, Kagé en Monrose mogen andere oorden opzoeken, maar vertoeven momenteel nog in Genk. Wat met Vossen en Kara? Beide spelers hebben hun zinnen gezet op een transfer, hun ambities liggen elders.

Als we ervan uitgaan dat het bovengenoemde vijftal andere oorden zal opzoeken, dan ligt er nog een pak huiswerk op het bureel van Janssens, Maes en De Conde. In dat geval zouden er, met ook De Ceular en Hyland die al afscheid namen, liefst 7 sterkhouders vertrekken.

Zelfs dan kan Peter Maes nog een aardig elftal tussen de lijnen brengen, maar versterking in de breedte en vooral voorin is een noodzaak.

Met Köteles heeft Genk een uitstekende doelman. Centraal achterin kan Kabasele een sterk duo vormen met Sandy Walsh. Op de flanken zijn de blauwhemden voldoende gewapend met Castagne, Anele, Tshimanga en Hamalainen.

Op het middenveld zit er muziek in het duo Kumordzi - Milinkovic en met Gorius en Gerkens heeft Maes nog twee troeven achter de hand. Cissé en Buffel bevolken de flanken.

Spitsentekort

Voorin kampt Genk - indien Vossen, Mboyo en Monrose vertrekken - met een groot probleem. Enkel Siebe Schrijvers blijft over en vorig seizoen wees uit dat hij nog niet het volle gewicht van de aanval kan dragen.

Een tweetal vlotscorende spitsen halen die het verschil kunnen maken, is dan ook een absolute noodzaak. Verder haalt Genk best een extra centrale verdediger indien Kara vertrekt en een back-up op de flanken voor Buffel en Cissé.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties