Interview Nieuwe aanwinst Gent in de wolken met zijn transfer: "Dit had ik vorig jaar niet kunnen geloven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Nieuwe aanwinst Gent in de wolken met zijn transfer: "Dit had ik vorig jaar niet kunnen geloven"
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Op stage bij AA Gent mocht, naast belofte Siebe Horemans, ook Kalifa Coulibaly voor het eerst aansluiten. De boomlange aanvaller kwam over van Charleroi en keek zijn ogen uit op het zware Gentse oefenkamp.

Sander De Graeve in Jupille

Coulibaly stond ooit op de loonlijst bij PSG, maar was in de wolken met zijn overgang van Charleroi naar AA Gent. "Iedereen wil natuurlijk bij een topclub als Gent spelen. Toen de kans zich voordeed, heb ik ze meteen gegrepen", aldus de nieuwe spits van de Buffalo's.

Toen hij vorig jaar van de reserven bij PSG naar Charleroi trok, had hij het aanvankelijk moeilijk om zich in de basis te knokken. "Echt, vorig jaar had ik niet kunnen geloven dat ik nu bij Gent zou zitten." Gaandeweg vond hij echter zijn stek en in de play-offs maakte hij indruk.

"Ik heb hard geknokt om me in de ploeg te spelen bij Charleroi én me te tonen." Hij scoorde een fantastisch doelpunt op bezoek bij zijn nieuwe club. "Dat kan hen opgevallen zijn, ja", aldus Coulibaly met een knipoog.

Laurent is écht top, ik hoop dat ik veel van hem kan leren

Charleroi verlaten was niet makkelijk. "We hadden écht een goeie groep waarmee we een prestatie neergezet hebben die niemand voor mogelijk hield. Ik wil niet te veel over mijn vertrek praten, maar hier vond ik ook een ideale groep."

Hij leerde al van Ibrahimovic en mag nu in de leerschool bij Laurent Depoitre. "Hij is écht top. Ik hoop dat ik veel van hem kan leren én de ervaring in de Champions League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties