Analyse Nog één positie invullen en Club Brugge is klaar voor de langverwachte titel

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Nog één positie invullen en Club Brugge is klaar voor de langverwachte titel
Foto: © Photonews

De plekjes in play-off 1 worden duur in het seizoen 2015-2016. Meer dan ooit hebben de 'kleintjes' ambitie om mee te spelen, dus is het aan de G5 om gewapend aan het seizoen te beginnen. Wij kijken wat ze nodig hebben om het waar te maken. Vandaag aan de beurt: Club Brugge.

Door Cédric De Volder

"Het huiswerk van Club Brugge is af", liet Michel Preud'homme gisteren nog na de eerste training van Club Brugge optekenen. Is dat zo, Michel? Het klopt dat blauw-zwart beter gewapend is dan vorig seizoen, maar wij zien toch nog één twistpunt. 

Thomas Meunier ligt momenteel dan wel in de lappenmand, maar de kans is nog steeds zeer groot dat de Luxemburger volgend seizoen in de Bundesliga zal voetballen. 

En dan is er geen rechtsachter voorhanden. Davy De fauw toonde zich vorig seizoen een uitstekende doublure, maar is geen vaste waarde voor een topclub. De jonge Dion Cools is dan weer een te groot risico om meteen voor de leeuwen te gooien.

Al moet het gezegd: verder is het huiswerk van Club Brugge uitstekend ingevuld. De verdediging is gestoffeerd, het middenveld secuur en de aanval klaar om te knallen. 

Meer zelfs: Timmy Simons - al willen we de veteraan zeker niet afschrijven - lijkt plaats te moeten ruimen voor een gedroomde driehoek: Ruud Vormer, Hans Vanaken en Victor Vazquez!

Vooraan dan? Lior Refaelov, Boli Bolingoli, Felipe Gedoz, José Izquierdo, Obbi Oularé, Abdoulay Diaby, tot nader order nog steeds Tom De Sutter,... 

Nog één positie invullen, Michel! En dan is Club Brugge klaar voor een eerste titel in elf seizoenen. Al ligt 31 augustus natuurlijk nog heel ver voor ons uit...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties