Dossier competitiehervorming: "Er moest iets gebeuren"

De Wit Bram
| 3 reacties
Dossier competitiehervorming: "Er moest iets gebeuren"
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Lommel United is een ploeg die al jarenlang bovenaan meedraait in de Belgische tweede klasse. Ook vorig seizoen misten ze op een haar na de promotie. De ploeg uit de Limburgse Kempen brandt van ambitie en wil in het seizoen 2016-2017 nog steeds in het profcircuit meedraaien.

Voorzitter Frans Luyckx verwoordt de Lommelse gevoelens omtrent de nieuwe competitieformule. “Wij zijn voorstander, maar we werden ook een beetje gedwongen om ‘ja’ te stemmen, hé. Het tv-geld werd elk jaar minder en minder, er moest iets gebeuren.”

“De afgelopen jaren was het continu zo dat er ploegen uit tweede klasse tegen het faillissement vochten. Dat is ook niet plezant voor een club als Lommel. Als je dan hoort dat een speler die je graag wou naar een andere club gaat, maar daar niet meer betaald wordt, dan is dat heel zuur."

Het draait allemaal om geld, dat is de realiteit

Luyckx vertelt over hoe de onderhandelingen met de eersteklassers liepen. “Zij wilden enkel maar beginnen met de onderhandelingen indien we akkoord gingen dat er elk seizoen maar 1 stijger en zakker tussen eerste klasse A en B zou zijn. Dat is wel een beetje een doorn in het oog.”

“Maar ja, tegenwoordig draait het allemaal om geld, dat is nu eenmaal de realiteit. Ik ben dan ook trots op onze club dat wij steeds in orde zijn met onze licentie, en dat altijd als één van de eerste ploegen in tweede klasse. Op dat vlak zijn we de primus van de klas”, zo vertelt de voorzitter ons.

Slachtoffer van het eigen succes

Op vlak van licentievoorwaarden zit het dan ook goed bij Lommel. “We moeten nog aanpassingen doen op vlak van de lichtsterkte en het aantal zitjes, maar dat zie ik wel in orde komen. Het zal aankomen op onze sportieve prestaties volgend seizoen of we erbij zijn of niet.”

En dat zal geen gemakkelijke opgave zijn. “Als je ziet hoe sommige clubs zich aan het versterken zijn, er zijn duidelijk veel ploegen met de ambitie om bij die 8 profclubs te horen. We zijn ook een beetje het slachtoffer van ons eigen succes, enkele van onze beste spelers zijn al weggekocht.”

Vindingrijk zijn

“Het komt eropaan wat vindingrijk te zijn met jonge talenten. Daar zetten we erg sterk op in: onze sportieve staf houdt zich intensief bezig met het vinden van potentiele toppers. We draaien al 10 jaar mee in de top-5, we kunnen dus stellen dat we goed bezig zijn”, zo besluit Luyckx.

Dossier competitiehervorming:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties