Zo kan Charleroi Beitar Jeruzalem kloppen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Zo kan Charleroi Beitar Jeruzalem kloppen
Foto: © photonews

Sinds donderdagavond weet Charleroi waar het voor staat: het moet aan de bak tegen Beitar Jeruzalem voor een plaats in de volgende voorronde van de Europa League.

Door Florian Holsbeek

Beitar Jerusalem heeft een serieuze naam en een rijke traditie, maar daarmee koopt de club uit Israël anno 2015 natuurlijk niets. De vraag is hoe ze zich momenteel verhouden in het Europees landschap.

Tegen Ordabasy liep het niet van een leien dakje, maar met dank aan de fanatieke fans in Jeruzalem lukte het wel om door te gaan. Dat wordt op 23 juli een belangrijke factor, al kunnen de fans zich ook snel tegen het team keren. Maar hoe kunnen de Zebra's ze dan kloppen?

De ruimtes gesloten houden

4-3-3 of 4-2-3-1, Beitar kan het allemaal. Sowieso gebruiken ze erg graag de ruimtes, met Atzily en Nachmani als levensgevaarlijke flankspelers. Rap, gewiekst en met een neus voor doelpunten is het voor hen zeker opletten.

Corners afdwingen

Gelukkig hebben de Israëli ook een zwak puntje. En dat zijn de stilstaande fases. Zeker in verdedigend opzicht gaan keeper en defensie al eens in de fout.

Daar moeten de spelers van Charleroi proberen van te profiteren, zeker omdat in het huidige voetbal stilstaande fases sowieso primordiaal zijn in de beslissing over doorgaan of niet.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties