KV Mechelen klopt Racing Genk in historisch kader

KV Mechelen klopt Racing Genk in historisch kader
Foto: © SC

Racing Genk en KV Mechelen zijn weer wat wijzer geworden na een onderlinge oefenpartij. Beide ploegen kunnen al teren op een goede organisatie, maar weten ook waar nog werk aan de winkel is. Malinwa sleepte zich in de slotfase naar de overwinning.

Aernout Van Lindt in Beringen

Wát een stadion om in te komen voetballen. Een typische mijngemeente en veel geschiedenis, dat zie je zo. En met Racing Genk en KV Mechelen vonden we twee teams die er zin in hadden om er het beste van te maken.

Een molenwiekende Peter Maes had heel wat coachingswerk aan zijn Genk, waar toch nog heel wat afval in het spel zit. Ndidi werd met argusogen gevolgd en hij gaf op zijn eentje al tien slechte passes op een uur, verder liep De Camargo meer dan vijf keer (vermeend) buitenspel.

Pechvogel Paulussen

Maar er staat wel iets klaar bij de Limburgers. Klaar om te knallen, al kan dat ook gezegd worden van Malinwa. Ook daar stond de verdediging als een huis. Gevolg: weinig echte kansen.

Het was niet de eerste helft van Paulussen: aan de ene kant kwam hij een voetje te kort, nadat hij aan de overkant een schot van Ndidi tegen de eigen netten duwde, na een redding van Gillet.

Enig mooie vrije trap

De nieuwste aanwinst van Malinwa - eerstdaags is alles officieel - had verder ook geen bal te pakken gekregen, want het vizier bij Okriashvili en De Camargo stond niet op scherp.

Genk ging wel rusten met een voorsprong, maar meteen na de koffie kon Kosanovic met een vrije trap gelijkmaken. Verder waren het vervangingen en een occasioneel opstootje dat de fans deed opschrikken, want ook na de koffie weinig schoten op doel. 

Tot de slotfase eraan kwam: eerst moest Coosemans dan toch zijn eerste redding van de dag brengen, aan de overkant kon Naessens de 1-2 voorbij Köteles schuiven na een leuke actie van Leal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties