Zelfverzekerde Diaby: "Ik ben een extra wapen"

Zelfverzekerde Diaby: "Ik ben een extra wapen"
Foto: © Photonews

Abdoulay Diaby moet de vlotscorende spits worden die Club Brugge door moeilijke momenten heen sleurt. De Franse Malinees ontbreekt het in ieder geval niet aan zelfvertrouwen: "Als ik er twintig maak, zal iedereen wel content zijn", laat hij optekenen.

Diaby is een pure goaltjesdief, anders dan Oulare en De Sutter. "Ik ben gewoon een extra wapen. Een type speler dat de coach er graag bij wou. En iemand die iets kan bijbrengen in wedstrijden waar het vorig seizoen niet in wou lukken", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Dat is ook de reden dat Club hem haalde. Zelf ziet hij zichzelf ook als pure afwerker. "Ik had vorig jaar na een half seizoen Moeskroen toch twaalf doelpunten achter mijn naam staan. Niet slecht, lijkt me."

De passes kunnen van overal komen

Dat hij minder ruimte zal krijgen, stoort de aanvaller ook niet. "Bij Moeskroen hadden de tegenstanders zich na een paar matchen ook al aan mijn stijl aangepast. Bovendien zit je hier met heel wat goede voetballers. Vazquez, Refaelov, Vanaken, Vormer: de passes kunnen van overal komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties