Deze jongens van de G5 mag absoluut niets overkomen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Deze jongens van de G5 mag absoluut niets overkomen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zoals gebruikelijk zal van bij het begin met een vergrootglas gekeken worden naar hoe de G5 uit de startblokken schiet. Welke sleutelfiguren zetten de topclubs goed op weg en mogen niet door pech afgeremd worden?

Kampioen AA Gent

Het collectief bezorgde de Buffalo's afgelopen seizoen de eerste landstitel ooit. Weinig wijzigingen in de Arteveldestad, dus zal de vorm van het systeem-Van Haezebrouck de eerste weken de doorslag geven.

Club Brugge

Door de blessures van Vazquez bereikte Club in de terugronde nooit de hoogconjunctuur die het voor de winterstop haalde. Ook nu kan een topfitte Spanjaard meteen van goudwaarde zijn voor blauw-zwart.

Met Meunier mist de vicekampioen bovendien een andere sterkhouder. Het valt nog te bezien hoe snel nieuwelingen Vanaken en Diaby hun plek op Jan Breydel vinden.

Anderlecht

Paars-wit liet het vorig jaar afweten op de grote momenten. Nochtans verbloemde Gouden Stier Mitrovic veel mankementen. Een vertrek van de Servische killer is op dit moment een catastrofe voor de moeilijk scorende aanvalslinie.

Veel zal ook afhangen van hoe snel Praet en Defour de topconditie te pakken krijgen. Zonder hun aanwezigheid aan honderd procent zal de Brusselse motor nooit op volle toeren draaien.

Standard

Trebel is het absolute goudhaantje van de Luikenaars. De frivole Fransman hoefde vorig seizoen niet onder te doen voor Carcela, integendeel. Mujangi Bia bereikt nooit eerder vertoonde statistieken, maar zal hij naarmate de transferperiode vordert de focus op de Rouches kunnen bewaren?

Racing Genk

De Limburgers willen hun plek in de G5 weer innemen. Mboyo was schrijnend genoeg ondanks zijn vele capriolen de meest trefzekere Genkenaar. Buffel kan dan weer op zijn 34ste het volle gewicht van de aanval niet blijven dragen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties