De ambities van Moeskroen: "Nood aan Belgische spelers met ervaring"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
De ambities van Moeskroen: "Nood aan Belgische spelers met ervaring"
Foto: © photonews

Naar jaarlijkse gewoonte maakten we ook dit jaar voor de start van de competitie een prognose van waar volgens ons de ploegen zullen eindigen aan het eind van de competitie. Wij zetten Moeskroen op 12 in onze prognose, maar wat zijn de ambities op Le Canonnier?

Door Timothy Collard

Cedomir Janevski, de nieuwe oefenmeester van de club, mikt niet al te hoog. De Macedonische coach is voorzichtig en gaf bij zijn aanstelling reeds het volgende aan: “Ons handhaven op het hoogste niveau, is het hoofddoel.”

Janevski liet bij zijn aanstelling trouwens doorschemeren dat hij graag met Belgisch talent zou willen werken. “Vorig jaar waren hier te veel Fransen. We hebben nog nood aan Belgische spelers, met ervaring op het hoogste niveau.” Benieuwd hoe hij daar na de overname van de club over denkt…

Wat denken de fans?

Na een bizar seizoen hopen de fans van Moeskroen nu op een rustige jaargang. “Ik vind vooral dat het sportieve moet primeren”, klinkt het bij Robby De Rycke, een Vlaamse supporter van de fusieclub.

Dat er vorig jaar veel Fransen meespeelden bij Moeskroen, vindt De Rycke niet zo erg. “Het stadion van Moeskroen ligt in vogelvlucht op amper één kilometer van de Franse grens. En langs de andere kant hebben we in België de concurrentie van Zulte Waregem en Kortrijk.”

Dit jaar zijn er al wat minder Fransen, maar toch ook weer weinig Belgen. “Ik hoopte vooral dat er wat meer goedkopere Belgische beloften zouden komen. Maar goed, we zien wel wat deze ploeg kan brengen.”

Wij plaatsten Moeskroen op een twaalfde plek in het klassement. De prognose kan je HIER nog eens nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties