De grote man achter Al-Arabi geeft ons zijn eerste interview in twee jaar: "We willen Anderlecht helpen"

De grote man achter Al-Arabi geeft ons zijn eerste interview in twee jaar: "We willen Anderlecht helpen"
Foto: © SC

Sjeik Khalid Bin Hamad al Thani, dat is de naam van de sterke man bij Al-Arabi. Twee jaar al opereert hij in alle stilte om van de club één van de belangrijkste namen in de golfstaten te maken. In België is Al-Arabi alvast een naam geworden. En wij kregen hem nog deze nacht aan de lijn.

Door Johan Walckiers

Khalid Bin Hamad al Thani, de achternaam doet misschien een belletje rinkelen? Wel, de man is een neef van PSG-eigenaar Nasser Ghanim Al-Khelaïfi. Om maar even de financiële slagkracht van de man, die lid is van de koninklijke familie, achter de transfers van Mpoku, Ezekiel, Lestienne en Dutra aan te halen.

Gisteren wou hij uit de anonimiteit treden en we kregen hem omstreeks 1u deze nacht aan de lijn. "Waarom ik doe wat ik doe? Kijk, ik wil van Al-Arabi weer een topclub maken."

"Ik wil dat het de belangrijkste club van alle golfstaten wordt. Niet enkel een topclub in Qatar, maar in Azië", begint Al Thani bij Voetbalkrant.com.

In de topacht van clubs die het meeste kunnen spenderen

De vragen rond het aantrekken van Europese spelers en die dan direct weer uitlenen, kan Al Tani ook beantwoorden. "Kijk, in Qatar mogen we slechts vier spelers van een andere nationaliteit opstellen. Maar we willen goeie relaties opbouwen met de Europese topclubs."

"Dus trekken we spelers aan waarvan het de bedoeling is dat ze bij Al-Arabi gaan spelen, maar als er interesse is, kunnen we andere clubs helpen."

"Wij hebben iets meer financiële slagkracht dan sommige Europese teams. Ik denk dat we in de topacht zitten van clubs ter wereld die het meeste kunnen spenderen. Spelers zijn - volgens mij - echter niet enkel aangetrokken door het financiële, maar ook door het project dat we op poten aan het zetten zijn", denkt Al Thani.

In de toekomst nog met Anderlecht samenwerken

Naambekendheid, dat is waar Al Thani op aast. "Ik wil een club uitbouwen waar de Europese topclubs in de toekomst graag mee werken."

"Dat hebben we nog eens onderstreept door een toptrainer als Gianfranco Zola aan te trekken en door verdediger Rod Fanni bij Marseille weg te halen. Die kon ook nog drie jaar bij Marseille bijtekenen, maar koos voor Al-Arabi."

In België is het laatste kunststukje van de sjeik het plaatsen van Imoh Ezekiel bij Anderlecht. "Kijk, voor ons was het financieel aantrekkelijker geweest om hem bij een andere geïnteresseerde te stallen, maar we volgden de speler in zijn keuze."

"En dit is een eerste samenwerking met Anderlecht, waar er in de toekomst nog kunnen komen. Wij varen er goed bij en Anderlecht ook."

We hadden financieel betere opties voor Ezekiel

De sjeik benadrukt dan ook dat het hem niet te doen is om geld te scheppen. "Nee, we hebben de financiën al, ik wil Al-Arabi laten uitgroeien tot één van de populairste clubs. Een traditieclub, die elk seizoen ook aan de top speelt."

"Spelers komen ook om die reden naar ons. Omdat we hen iets kunnen aanbieden op sportief vlak. Sommigen zullen uitgeleend worden, maar anderen zullen bij Al-Arabi spelen. En daar worden ze zeker niet slechter van."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties