Clubeigenaar Beitar Jeruzalem is beschaamd en neemt drastische beslissing

Clubeigenaar Beitar Jeruzalem is beschaamd en neemt drastische beslissing
Foto: © photonews

Sportief gezien was het een hoogdag voor Charleroi gisteren. De Zebra's wonnen met 5-1 van Beitar Jeruzalem en staan voor 99% in de volgende kwalificatieronde voor de Europa League. Al ging de aandacht toch vooral uit naar het wangedrag van de Beitar-supporters.

Net na de aftrap liep het voor het eerst fout. Bezoekende supporters hadden vuurpijlen en rookbommen op het veld gegooid en de scheidsrechter kon niet anders dan de wedstrijd even stilleggen.

Na twee rode kaarten viel het dieptepunt te noteren net na affluiten. Op dat moment werd Charleroi-doelman Penneteau geraakt door een projectiel. Naast een serieuze boete van de Uefa kan het gedrag nog meer gevolgen hebben voor de club.

Beschaamd

Het Nieuwsblad weet dat voor eigenaar Eli Tabib de maat vol is. “Ik ben beschaamd… ik heb daarom besloten om mij terug te trekken uit het Israëlische voetbal en terug te keren naar de Verenigde Staten”, geeft hij aan.

Maar volgens Israëlische media treft ook de supporters van Charleroi schuld. Zij zouden de bezoekende supporters met een Hitlergroet hebben uitgedaagd. De Israëlische minister van sport, Miri Regev, heeft de acties van de Beitar-aanhang al veroordeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties