Gentenaar is onze Speler van het Jaar

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 40 reacties
Gentenaar is onze Speler van het Jaar
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

De kogel is door de spreekwoordelijke kerk. Laurent Depoitre kwam na alle stemmen van publiek én redactie na te tellen uit de bus als de beste speler van het voorbije seizoen. De sterke spits van AA Gent volgt op de erelijst Hans Vanaken op.

Door Sander De Graeve

Na de stemmen van de redactie van Voetbalkrant.com zat er tussen Laurent Depoitre, Mathew Ryan en Olivier Deschacht een miniem verschil. De stemmen van de lezers hebben uiteindelijk de doorslag gegeven. Laurent Depoitre griste de trofee mee, voor Mathew Ryan en Olivier Deschacht. De overige kandidaten volgden op ruime afstand.

De top-10

1. Laurent Depoitre (AA Gent) 98
2. Mathew Ryan (Club Brugge) 93
3. Olivier Deschacht (Anderlecht) 88
4. Ivan Obradovic (KV Mechelen) 55
5. Danijel Milicevic (AA Gent) 48
6. Lior Refaelov (Club Brugge) 46
7. Victor Vázquez (Club Brugge) 35
8. Aleksandar Mitrovic (Anderlecht) 33
9. Brecht Dejaegere (AA Gent) 29
10. Sven Kums (AA Gent) 27

Depoitre had een voet in 1/3 van de Gentse goals

Laurent Depoitre was één van dé revelaties dit seizoen. Hij tekende voor dertien goals bij de Buffalo’s, maar was ook vaak de aangever. Met negen assists was hij samen met Danijel Milicevic assistenkoning bij de Buffalo’s. Hij had een voet in ongeveer een derde van alle Gentse goals in de competitie. “Depoitre heeft dit seizoen de meeste stappen gezet”

Om zijn ontbolstering te kaderen, gingen we te rade bij Hein Vanhaezebrouck. “Laurent is begonnen aan het seizoen als derde spits, na Habibou en Pedersen. Toen Pedersen uitviel en Pollet kwam, bleef hij de nummer drie. Niet onmiddellijk bij mij, maar in de perceptie kwam hij als derde man."

Laurent moet in de toekomst een hoger niveau aankunnen

"Binnen de club was er twijfel of hij wel een speler voor Gent was”, aldus de Gentse kampioenenmaker. “Hij heeft vorig seizoen, samen met Foket, de meeste stappen gezet. Het zijn twee vrienden, maar ook daarin zijn ze elkaar gevolgd. Dat Kums de leider zou worden, Dejaegere zou laten zien tot wat hij in staat is en Benito ook iets zou laten zien, wisten we."

"Maar Laurent en Foket hebben het meeste vooruitgang geboekt. Laurent was in dat opzicht nog iets beslissender. Hij is één van de spelers die in de toekomst een hoger niveau moet aankunnen.” Vanhaezebrouck werkte met een pak goeie spitsen samen, of Depoitre de beste spits is waar hij tot nu toe mee werkte, laat hij in het midden.

“Ik heb ook met Coulibaly, Mboyo en Santini gewerkt.” Elk hebben ze hun kwaliteiten. “Santini is nog meer de killer, maar Laurent kan beter de bal bijhouden. Coulibaly was daar dan misschien nóg iets beter in. Mboyo kan dan weer makkelijker zijn man voorbij.”

“Laurent is beresterk én is de meest mobiele van de vier. Hij is de eerste met wie ik kampioen speelde, dus mag hij er misschien net iets boven staan. Maar voeg de capaciteiten van die vier samen, en je hebt een wereldspits.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties