Prognose: Vanderhaeghe kan misschien wel stunten met KV Oostende

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Prognose: Vanderhaeghe kan misschien wel stunten met KV Oostende
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Vrijdag trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Wij schatten hun kansen in. Op de achtste stek plaatsen we KV Oostende.

Door Cédric De Volder

Ambitie

KV Oostende verschijnt dit seizoen in een nieuwe gedaante aan de aftrap van de Jupiler Pro League. De voorbije twee seizoenen lag de nadruk op het zo snel mogelijk veilig stellen van het behoud, maar Marc Coucke droomt van grootse prestaties.

Fred Vanderbiest werd aan de deur gezet, Yves Vanderhaeghe kreeg een dug-out onder de kont geschoven en een pak grote namen werden aan het leger toegevoegd. Het wordt niet luidop uitgesproken, maar aan de Belgische kust wordt gedroomd van play-off 1.

Transfers

IN

Wouter Biebauw (KV Mechelen), Kevin Vandendriessche (Royal Mouscron Péruwelz), Yannick Loemba (RAEC Mons), Gohi Bi Cyriac (RSC Anderlecht), Mathieu Cornet (Excelsior Virton), Fabien Antunes (Excelsior Virton), David Rozehnal (Lille OSC), Joseph Akpala (Kardemir Karabükspor) en Brecht Capon (KV Kortrijk).

OUT

Jonathan Wilmet (Waasland-Beveren), Yoshi Verbrugge (OMS Ingelmunster )en Mohammed Tahiri (OMS Ingelmunster).

Sterktes & zwaktes

Het is moeilijk om de kracht van het vernieuwde KV Oostende in te schatten. De namen van David Rozehnal, Gohi Bi Cyriac en Joseph Akpala klinken dan wel als muziek in de oren, maar het blijft afwachten of de voormalige spelers van Club Brugge en RSC Anderlecht ook een meerwaarde zullen brengen.

Met Vanderhaeghe loopt er alvast een heel bekwaam vakman rond in het Albertpark. De oefenmeester kende vorig seizoen een lastige start met KV Kortrijk, maar loodste de Kerels toch maar mooi naar play-off 1. Zal het dit jaar Couckenbak zijn aan de zee?

Prognose: 8!

Onze redactie verwacht KVO op een verdienstelijke achtste stek. Het is simpelweg nog te vroeg om een gooi te doen naar PO1. De spelerskern is onvoldoende ingespeeld om meteen te knallen. Al komen er natuurlijk sowieso enkele leuke avonden in het Albertpark!


Op welke plaats verwacht u KV Oostende?

2%
25%
14%
27%
20%
11%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties