Dit zijn de grootste talenten uit de Jupiler Pro League
Timothy Collard
Timothy Collard
| 23 reacties
Dit zijn de grootste talenten uit de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League staat voor de deur. Onze redactie blikt graag al eens vooruit naar wat we de komende maanden mogen verwachten in onze vaderlandse competitie. Welke talenten hebben het in zich om dit seizoen door te breken?

Door Timothy Collard

We opteerden voor jonge spelers die nog niet al te veel ervaring hebben op het hoogste niveau. Jongens als Youri Tielemans,  Timothy Castagne, Faysel Kasmi, Moses Simon, Obbi Oulare en noem maar op vielen – ondanks het feit dat ze talent met hopen hebben – naast de selectie.

Aaron Leya Iseka & Andy Kawaya (17 & 18, Anderlecht)

Ze lopen allebei al een tijdje tussen de grote jongens op Neerpede, maar Kawaya (82 minuten) en Iseka (180 minuten) kregen vorig seizoen nog niet bepaald veel kansen in de competitie. De twee youngsters staan wel nog steeds te boek als toptalenten en moeten dat dit jaar maar laten zien.

Dion Cools (18, Club Brugge)

Club Brugge bracht de voorbije jaren al enkele beloftevolle spelers uit de eigen opleiding verder, maar dit keer kiezen we voor een jongen die van buitenaf komt. Cools is de gedoodverfde opvolger van Thomas Meunier, en door diens blessure zitten er mogelijk dit jaar al speelminuten in voor de Belg met Maleisische roots.

Serge Tabekou (18, KAA Gent)

We maakten vorig seizoen al even kort kennis met de snelle Kameroener. Na Moses Simon was hij plots de tweede aanvallende sensatie in de Ghelamco Arena. Het is nog koffiedik kijken wat de toekomst brengt voor Tabekou, maar talent heeft hij zeker en vast.

Nordin Jackers & Paolino Bertaccini (18 & 17, KRC Genk)

Heel wat jonge talenten in de Cristal Arena, maar ofwel hebben ze al het een en ander bewezen, ofwel zijn ze nog niet hélemaal rijp voor de grote doorbraak. Bertaccini (aanvaller) en Jackers (doelman) behoren tot de laatste categorie. Twee ruwe diamanten waar we in de toekomst nog heel wat van mogen verwachten.

Din Sula (17, OH Leuven)

Over naar OH Leuven dan, waar ook een toptalentje rondloopt. Din Sula stond in de belangstelling van Aston Villa, dat ver wou gaan om de jongeling in te lijven. Aanvaller Din, en ook zijn broer Drin, bleven OHL echter trouw en vooral van de 17-jarige Din wordt op termijn écht wel iets verwacht. Misschien dit jaar al…

Joher Khadim Rassoul (19, Sporting Lokeren)

Lokeren pikte de jonge Senegalees transfervrij op bij Anderlecht. Zijn nationaliteit, zijn fysieke présence en zijn verleden bij paars-wit; het doet allemaal wat denken aan Cheikhou Kouyaté. Rassoul is een vergelijkbaar type, al moet hij natuurlijk nog grote stappen in zijn ontwikkeling zetten.

Randall Leal (18, KV Mechelen)

Het is natuurlijk altijd even afwachten hoe vlot een jonge kerel uit Costa Rica zich gaat aanpassen aan het leven in België, maar met Leal haalde KV Mechelen begin dit jaar wel een goudklompje in huis. Een vorige Randall uit Costa Rica (Azofeifa bij KAA Gent, nvdr.) deed het alvast goed in ons land.

Alexis De Sart (18, Standard)

Hij moet zich niet alleen voorbij zijn broer, maar ook voorbij een pak andere middenvelders knokken bij Standard… Maar toch: Alexis De Sart heeft het potentieel om, net als zijn oudere broer Julien, uit te groeien tot een basisspeler.

Olivier Myny (20, Waasland-Beveren)

Deze relatief onbekende vleugelspeler zou zich wel eens sneller dan verwacht kunnen opwerpen als titularis op de Freethiel. Myny scoorde vorig seizoen bij Roeselare elf goals, niet mis voor een flankspeler.

Jean Luc Diarra Dompé (19, Sint-Truiden)

Op Stayen is het dan weer uitkijken naar verschillende jonge talenten. Één jonge gozer springt er misschien wat uit: Dompé. De Franse vleugelaanvaller is een ietwat speciale jongen, maar voetballen kan hij zeer zeker. Hij kondigde zelf aan dat hij naar Standard ging, maar dat misverstand is intussen alweer van de baan.

Abdou Diallo (19, Zulte Waregem)

Zulte Waregem had zomaar eventjes bijna een Europese kampioen binnengehaald. Abdou Diallo (centrale verdediger) wordt het komende seizoen gehuurd van AS Monaco. Met de U19 van Frankrijk sneuvelde hij op het EK in de halve finales tegen latere winnaar Spanje.

Dit is natuurlijk maar een greep uit de kweekvijver van de Jupiler Pro League. Zijn er andere jonkies die dit seizoen zullen doorbreken volgens jou? Laat het ons dan zeker weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties