Waarom Anderlecht Gillet moet proberen houden

Waarom Anderlecht Gillet moet proberen houden
Foto: © Photonews

Zelf is hij er nog niet uit, maar Besnik Hasi drong er bij zijn bestuur op aan om Guillaume Gillet toch te houden dit seizoen. Zonder Gillet heeft hij immers een hoop minder opties. Wij zetten enkele redenen op een rijtje...

Ervaring

Anderlecht is een heel jonge ploeg en Herman Van Holsbeeck zei al dat hij op zoek ging gaan naar meer ervaring in de ploeg. Met Guillaume Gillet is er echter iemand voor handen die de nodige ervaring bezit en een belangrijke rol kan spelen in de kleedkamer. 

Geen middenvelders op overschot

In de oefenmatch tegen Lazio had Hasi enkel nog de jonge Bastien op de bank zitten als centrale middenvelder. Nu Leander Dendoncker moet depanneren als verdediger staan alle centrale middenvelders op het plein.

Paars-wit zoekt momenteel naar een winger, een aanvaller en een verdediger. Als Gillet blijft, kan Van Holsbeeck zich eerder op die dossiers concentreren.

Goedkope oplossing

Gillet heeft een vrij zwaar contract, maar dat is te verwaarlozen als men dat afweegt tegenover de transferprijs van een nieuwe middenvelder. Bij een verkoop zal hij ook maximum 500.000 euro opbrengen omdat hij in zijn laatste contractjaar zit. Daarmee haal je geen evenwaardig alternatief.

Scorend vermogen

De middenvelders van Anderlecht scoorden vorig seizoen niet zoveel. Gillet heeft wel het infiltratievermogen en de kopkracht die bijvoorbeeld Tielemans en Defour niet hebben. Hij kan voor extra gevaar zorgen in de box. Zeker nu Anderlecht met Mitrovic een heleboel luchtmacht verloor.

Evenwicht

Anderlecht heeft niet al te veel jongens die het vuile werk willen opknappen. Gillet is er zo wel eentje die zijn mouwen kan opstropen en zich dubbel kan plooien in dienst van de anderen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties