Prognose: Club moet de titel absoluut pakken

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 45 reacties
Prognose: Club moet de titel absoluut pakken
Foto: © Photonews

Morgen trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Wij schatten hun kansen in. Onze redactie ziet Club Brugge eindelijk de titel pakken.

Door Cédric De Volder

Ambitie

De ambitie van Club Brugge uitleggen? Dat is eigenlijk overbodig. De West-Vlamingen snakken nu al meer dan tien jaar naar een nieuwe landstitel. Vorig seizoen werd de Beker van België dan wel gepakt, maar het steekt nog steeds dat KAA Gent met de oppergaai ging lopen.

Enkele maanden geleden kon Club nog naar het loodzware programma wijzen, maar de excuses zijn opgebruikt. Met Hans Vanaken en Abdoulay Diaby werden twee toppers gehaald. Het verlies van Mathew Ryan is opgevangen met de komst van Sinan Bolat.

Transfers

IN

Bernie Ibini-Isei (Shangai Dongya), Sébastien Bruzzese (Zulte Waregem), Abdoulay Diaby (Lille OSC), Dion Cools (OH Leuven), Hans Vanaken (Sporting Lokeren), Sinan Bolat (FC Porto) en Jean-François Castelletto (AJ Auxerre)

OUT

Sokratis Dioudis (Panionios), Francisco Silva (Chiapas), Birger Verstraete (KV Kortrijk), Senne Van Dooren (Waasland Beveren), Vladan Kujovic (einde carrière), Christophe Janssens (KRC Genk), Aristote Bazunga (Royal Mouscron Péruwelz), Sven Dhoest (RFC Wetteren), Dario van den Buijs (FC Eindhoven), Waldemar Sobota (Sankt-Pauli), Alexander Embrechts (VV Coxyde), Gauthier Libbrecht (KMSK Deinze) en Mathew Ryan (Valencia CF).

Sterktes & zwaktes

Eigenlijk is het heel simpel. Club Brugge heeft twee opties: de titel pakken of falen. De kern is danig versterkt met het oog op vorig seizoen, terwijl de vorige voetbaljaargang een pak lessen met zich heeft meegebracht.

Bovendien was het huiswerk van de West-Vlamingen al heel snel af. Mathew Ryan vertrok dan wel, maar MPH kon de voorbije weken op automatismen trainen. En dat zal de vruchten afwerpen.

Prognose: kampioen!

Onze redactie verwacht dan ook dat het blauw-zwarte legioen eindelijk nog eens een titel mag vieren. Het is natuurlijk lastig om alles nu te voorspellen, maar Michel Preud'homme heeft de wapens om de gouden plak te veroveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties