Riou, Lenaerts en Gillekens, maar "Bolat stond ook op ons lijstje"
Geoffrey Rockele
| 4 reacties
Riou, Lenaerts en Gillekens, maar "Bolat stond ook op ons lijstje"
Foto: © photonews

Yves Lenaerts is al jarenlang een trouwe soldaat bij OH Leuven. De doelman kijkt zeker uit naar het openingsduel tegen Racing Genk, maar beseft ook dat de komst van Rudy Riou voor stevige concurrentie zal zorgen.

“Het was al bekend dat er een nieuwe doelman zou komen, ik wist alleen niet wanneer. Maar ik was er dus wel op voorbereid”, vertelt Lenaerts aan Voetbalkrant.com. “Ik heb heel die situatie al eens meegemaakt en ik ben klaar om de concurrentie aan te gaan.”

Lenaerts hoopt zich in elk geval te kunnen tonen tijdens de eerste competitiewedstrijd. Een scenario zoals in het seizoen 2011-2012, toen OHL won van Anderlecht op de openingsspeeldag, ziet de doelman wel zitten.

“Ik stond die wedstrijd inderdaad tussen de palen. Dus als dat geluk brengt, dan teken ik zeker voor hetzelfde resultaat”, lacht Lenaerts. “Ik vind wel dat we als club nu verder staan dan toen. We hebben al eens van eerste klasse kunnen proeven en hebben nu ook meer ervaren spelers.”

Bolat

Een van die ervaren nieuwkomers is dus doelman Rudy Riou, al had OHL ook andere  targets op het oog. “Sinan Bolat stond ook op ons lijstje, maar hij bleek niet haalbaar”, aldus coach Jacky Mathijssen op de persconferentie.

“Het was niet makkelijk om een speler te overtuigen naar onze competitie te komen. Riou was de beste keuze, zeker als je zijn motivatie vergelijkt met de andere pistes. Dat is een enorm belangrijke factor voor ons: nieuwe jongens moeten dit een challenge vinden”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties