Reactie Westelse nieuwkomers debuteren degelijk: "Goed standgehouden met tien man"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Westelse nieuwkomers debuteren degelijk: "Goed standgehouden met tien man"
Foto: © Photonews

Bij Westerlo was het vooral uitkijken naar nieuwkomers De Ceulaer, Daems en Hyland. Die eerste twee mochten aan de wedstrijd beginnen, Hyland viel in de tweede helft in na de rode kaart van Cools.

Sander De Graeve in Westerlo

De Ceulaer en Daems mogen terugkijken op een geslaagde wedstrijd. De Ceulaer wond zich wat op, maar gooide zich vol in de strijd. Een goeie actie van hem leverde meteen het eerste doelpunt van Westerlo dit seizoen op.

Daems is er gisteren in geslaagd om Laurent Depoitre af te stoppen. De voormalige kapitein van Borussia Mönchengladbach kreeg ook in Westerlo meteen de band. "Ik had een gesprek met de coach en heb dan die verantwoordelijkheid op mij genomen", aldus de ervaren rot.

Hij was tevreden over het resultaat. "Dit is zeker een mooie start. Als je de wedstrijdomstandigheden bekijkt zeker." Westerlo speelde goed, afgezien van het begin. "Het was moeilijk in de eerste tien minuten. Wij kwamen er niet uit en ze konden meteen drie keer gevaarlijk worden."

"Daarna kregen we meer evenwicht op ons middenveld en hebben we goed standgehouden." Vooral in de duels blonken de jongens uit de Kempen uit. "Die duels en die tweede ballen zijn heel erg belangrijk. Dit is een gewonnen punt. Het is toch tegen Gent dat we begonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties