Club Brugge wil de transfermarkt op: op deze posities is versterking welkom

Timothy Collard
Timothy Collard
| 34 reacties
Club Brugge wil de transfermarkt op: op deze posities is versterking welkom
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge verzekerde zich woensdagavond van een plekje in de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Zelfs als blauw-zwart de groepsfase van het kampioenenbal niet haalt, komt er nog 5,4 miljoen euro in het laatje. Voldoende munitie dus om nóg versterking te halen.

Door Timothy Collard

Ja, dat klopt: nóg versterking. Club haalde deze zomer al de nodige nieuwe spelers binnen, maar voorzitter Bart Verhaeghe gaf aan dat het niet uitgesloten is dat er nog vers bloed naar Jan Breydel komt.

Maar op welke posities heeft blauw-zwart dan nog nood aan versterking? Zowat iedere positie lijkt dubbel bezet en de concurrentie is nu al immens. Akkoord, maar als Club net als vorig jaar op drie fronten wil meestrijden, dan mag er misschien wel nog iets bij.

Doelman

Allereerst speurt blauw-zwart nog verder naar een derde doelman. Kenan Piric lijkt de gewenste kandidaat, maar voorlopig ligt zijn club FK Sloboda Tuzla nog dwars.

Linksachter

Op de linksachter beschikken de Bruggelingen met Laurens De Bock over een gevestigde waarde. Maar als de verdediger geblesseerd of geschorst zou uitvallen, dan moet Preud’homme met Davy De fauw iemand tegen zijn voet uitspelen op die positie.

Een andere mogelijkheid is Boli Bolingoli, al is die van opleiding dan weer een aanvaller. Niet ideaal dus en een natuurlijke linksachter zou dan ook welkom zijn. Bij voorkeur een jong iemand met progressiemarge die in de schaduw van De Bock kan groeien.

Verdedigende middenvelder

Een kuitenbijter, iemand die zijn voet niet terugtrekt in het duel. Ja, zo iemand mag er ook wel nog bij. Met Gato Silva – ook al speelde hij nauwelijks – beschikte Club vorig jaar over zo iemand. Maar naast Timmy Simons loopt er nu geen échte 6 meer rond op Olympia.

Aanvallers genoeg

In de aanval moet er in principe niemand meer bijkomen. Preud’homme beschikt over aanvallend geweld genoeg. Tenzij er nog iemand vertrekt, lijkt de komst van een nieuwe aanvaller dan ook niet aan de orde.

Bij Club zijn ze alvast in hun nopjes met de 5,4 miljoen euro die ze binnenkort mogen bijschrijven op hun bankrekening. En met dat geld moet het bestuur meer dan in staat zijn om nog een slagje, of meerdere, te kunnen slaan op de transfermarkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties