Kara legt zich direct enorme druk op: "Ik kan Mbemba vervangen"

Kara legt zich direct enorme druk op: "Ik kan Mbemba vervangen"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Kara Mbodj gaf een heel serene indruk bij zijn voorstelling in Neerpede. De Senegalese verdediger sloeg aanbiedingen van enkele teams uit de Premier League af, maar weet precies waarom hij voor Anderlecht koos: "Elke speler wil titels winnen."

Johan Walckiers in Neerpede

Het gebeurt niet elke week dat er spelers uit België aanbiedingen uit Engeland afslaan om bij Anderlecht te tekenen. "Anderlecht is een grote club, de beste in België", verklaarde Kara zelf zijn keuze. "Ik wil hier kampioen spelen. Er was interesse uit de Premier League, maar ik heb voor het sportieve gekozen."

"Ik heb altijd gezegd dat ik België via de grote poort wil verlaten. En ik heb dan ook niet lang getwijfeld. Na anderhalf jaar Genk was het tijd voor iets anders. Of ik klaar ben voor de Premier League? Iedereen weet dat ik klaar ben. Maar elke voetballer wil ook eens kampioen spelen. En ik kan hier nog progressie maken."

Het is een uitdaging om Chancel te vervangen

De rest liet hij aan zijn manager over. "Een speler moet zich concentreren op het veld, de rest is voor de entourage. Ik wist dat Genk veel vroeg, maar ik heb nooit gevreesd dat het niet zou lukken. Ik heb vertrouwen in de mensen die me omringen."

Kara legt de druk voor zichzelf dus hoog. Net als ze bij de Belgische recordkampioen doen, want Kara wordt binnengehaald als oplossing voor het probleem bij stilstaande fases en als vervanger van Chancel Mbemba, toch geen kleine sporen om in te treden.

Ik wil aan alle verwachtingen voldoen, ook qua leiderschap

"Ik weet dat Chancel een heel goeie speler is. Ik respecteer hem enorm. Voor mij is het een uitdaging om hem te vervangen. Maar ik ben zeker dat ik het kan. Jullie kennen mijn kwaliteiten. Ik speel hier al twee jaar. Dat hoef ik toch niet meer uit te leggen?"

Maar Anderlecht verwacht van de 25-jarige verdediger ook dat hij in de kleedkamer een belangrijke rol speelt. "Ik weet wat ze van mij verwachten en ik wil daar op alle vlakken aan voldoen, ook qua leiderschap", besloot hij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties