Vanhaezebrouck en Hasi spreken elkaar tegen: "Grootste ploeg van België" vs. "Gent is toch beter"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 26 reacties
Vanhaezebrouck en Hasi spreken elkaar tegen: "Grootste ploeg van België" vs. "Gent is toch beter"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagnamiddag staat de absolute kraker van speeldag drie op het programma. RSC Anderlecht krijgt dan het bezoek van KAA Gent. De coaches van beide ploegen wentelen zich op voorhand alvast in de rol van underdog. Best opvallend.

Door Timothy Collard en Johan Walckiers

Besnik Hasi wijst vooral naar het feit dat zijn ploeg nog in opbouw is. Met Mitrovic en Mbemba speelde hij twee sterkhouders kwijt. “We spelen tegen de kampioen, die nog steeds over dezelfde spelers en hetzelfde systeem beschikt. "

"Wij daarentegen hebben nieuwe spelers en een nieuw systeem. We moeten nog bouwen”, aldus de coach van Anderlecht.

Vanhaezebrouck: "Mbemba speelde maar de helft van het seizoen mee, hé"

Maar daar is Hein Vanhaezebrouck het niet mee eens. “Dat ze spelers kwijt zijn die het hele seizoen hebben meegedaan? Mbemba die heeft maar de helft van het seizoen meegespeeld, hé”, countert de coach van de Buffalo’s.

Respect voor paars-wit heeft Vanhaezebrouck evenwel met hopen. “Gezien hun status en het verleden zijn zij nog steeds de grootste ploeg van België, hé. Dus dit is voor ons de moeilijkste verplaatsing van het seizoen.”

Hasi: "Deze match is een serieuze waardemeter voor ons"

“Ik wist wel dat Hein ons nog steeds de beste ploeg ter wereld zou vinden”, zegt Hasi met een kwinkslag. “Maar op dit moment is Gent gewoon beter dan ons. Ik zag hun match in de Supercup tegen Club Brugge en die was van hoog niveau.”

“Deze match is dan ook een serieuze waardemeter voor ons”, gaat de coach van paars-wit verder. “Wij spelen tegen de kampioen en zullen na die wedstrijd weten hoever we nu eigenlijk staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties