Wat is nu de beste positie van Vanaken? "Best op de 10, maar zeker niet als defensieve middenvelder"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Wat is nu de beste positie van Vanaken? "Best op de 10, maar zeker niet als defensieve middenvelder"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De vragen zijn de voorbije dagen en weken al meer dan eens gesteld: kan Hans Vanaken met iemand als Victor Vazquez samenspelen en wat is nu eigenlijk zijn beste positie? Voetbalkrant.com vroeg het aan Franky Van der Elst, ex-trainer van Vanaken.

Door Timothy Collard

“Ik denk dat Hans zeker met Vazquez kan samenspelen”, zegt Van der Elst. “Het zijn twee goede voetballers en ik ben ervan overtuigd dat Preud’homme weet hoe hij hen wil laten renderen. Ze zullen misschien vaak niet samenspelen, maar volgens mij kunnen ze een geweldig duo vormen.”

Een ander discussiepunt is de positie van Vanaken. Bij Sporting Lokeren speelde hij in principe altijd als nummer 10, maar volgens sommige analisten ligt zijn toekomst lager. Op de 8 of zelfs op de 6.

"Op de 8 kan hij zijn streng trekken, dat bewees hij bij Lokeren"

“Maar daar ben ik het niet mee eens”, aldus Van der Elst. “Hans moet zo hoog mogelijk uitgespeeld worden. Op de 10 dus. Hij heeft de kwaliteiten om te scoren en assists te geven. Die kwaliteiten komen het best tot hun recht als hij ietsje hoger speelt.”

“Akkoord, je kan hem ook op de 8 posteren. Hij speelde bij Lokeren ook soms naast Overmeire of Persoons en liet zien dat hij op die positie zijn streng kan trekken. Maar op de 6? Neen, daar ligt zijn toekomst écht niet”, besluit Van der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties