Bayat: "De naam van Mboyo is zelfs niet gevallen"

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Bayat: "De naam van Mboyo is zelfs niet gevallen"
Foto: © photonews

Donderdagnamiddag lichtte Mehdi Bayat het sportief beleid van Charleroi toe. Dat deed hij naar aanleiding van de transfer van Sébastien Dewaest naar Genk.

Door Edgar Makanga

"Sporting Charleroi had niet de intentie om Sébastien Dewaest, of gelijk welke andere speler, te verkopen", aldus Mehdi Bayat"We hadden de middelen om ons te verdedigen tegen het bod van Racing Genk."

"Maar op het moment dat de speler duidelijk toont dat hij wil vertrekken, en wanneer de belangen van RCSC gerespecteerd worden, wordt het moeilijk om een transfer te weigeren. De overgang was dus snel in kannen en kruiken."

Vroeger zou een verdediger van de leeftijd van Sébasitien, met slechts twee jaar ervaring op het hoogste niveau, nooit getransfereerd zijn voor zo'n bedrag

Bayat weigerde om het bedrag van 2,5 miljoen euro te bevestigen. "Ik ben gebonden door een clausule van confidentialiteit. Maar ik kan bevestigen dat Charleroi aan het groeien is."

"Vroeger zou een verdediger van de leeftijd van Sébastien (24 jaar, nvdr), met slechts twee jaar ervaring op het hoogste niveau, nooit getransfereerd zijn voor zo'n bedrag."

"De markt is erg concurrentieel, maar de belangen van Charleroi zijn gediend. Het vertrek van Dewaest zal ons toelaten om de financiële situatie te stabiliseren en te blijven groeien. Zolang we geen 20 000 abonnees hebben, moeten we financiële middelen vinden om onze projecten te verwezenlijken."

Bayat ziet de toekomst positief in. "Stabiliteit blijft het sleutelwoord in onze toekomstvisie", zo klinkt het.

Na het onverwachte en snelle vertrek van Sébastien Dewaest, vreest de Charleroi-aanhang voor een exodus. In de eerste plaats wordt dan aan Neeskens Kebano gedacht. Het gerucht doet de ronde dat er een ruil Mboyo-Kebano in de maak is. Dat ontkent de sterke man van Charleroi ten stelligste.

"We moeten spijtig genoeg leren leven met de geruchten op Facebook, gevoed door bepaalde media. Neeskens heeft zelf concrete aanbiedingen geweigerd, dat maakt mijn taak makkelijker. Wat Mboyo betreft, zijn naam is zelfs niet gevallen. Ik denk niet dat Mboyo de intentie heeft om naar Charleroi terug te keren." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties