Reactie Kara niet al te kritisch voor zichzelf: "Dit zijn dingen die gebeuren"

Kara niet al te kritisch voor zichzelf: "Dit zijn dingen die gebeuren"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kara Mbodj heeft een opgemerkt debuut gemaakt bij Anderlecht... in negatieve zin dan toch. De Senegalese verdediger maakte een nogal onzekere indruk, soms zelfs knullig. Geslaagd kon zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club dus niet genoemd worden, maar zelf deed hij niet echt aan zelfreflectie.

Johan Walckiers in Oostende

Iemand die al vele jaren meeloopt op Anderlecht na de wedstrijd: "Die penalty, daar moet je nu echt niet slim voor zijn hé?" Het is het minste wat je kan zeggen over de domme fout die Kara daar maakte. "Maar de terugspeelbal was te kort, ik probeerde enkel mijn doelman te beschermen", was hij weinig kritisch voor zichzelf.

Waar hij wel gelijk in had, was dat niemand echt op niveau acteerde. "De ploeg heeft in het algemeen een slechte wedstrijd gespeeld. Ikzelf? Ik heb tijd nodig. Ik weet dat ik hier goed werk ga leveren en een goed seizoen zal spelen", was hij nog vol zelfvertrouwen. "Ik moet wennen aan de nieuwe ploeg. Ik twijfel niet aan mijn kwaliteiten."

Ook in de eerste helft liep het bijna mis na een blunder van Kara. Cyriac snoepte hem de bal af, maar toen redde Proto nog de meubelen. "Nerveus? Nee, ik was niet nerveus. Dat zijn dingen die gebeuren. Ik ben hier nog maar net en de automatismen zijn er nog niet zoals in Genk."

Het hoeft echter geen betoog dat er meer verwacht wordt van een verdediger die 4,5 miljoen euro gekost heeft. "Dat speelt allerminst in mijn hoofd. Ik wil gewoon mijn job doen." Dat Yves Vanderhaeghe zijn scouting goed gedaan had, bleek wel uit zijn tactische uitleg: 'Kara neemt veel risico's, laat hem maar uitvoetballen", liet hij zijn spelers weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties