Reactie Lukaku heeft de zege waar hij op hoopte: "Het had zelfs meer kunnen zijn"

Lukaku heeft de zege waar hij op hoopte: "Het had zelfs meer kunnen zijn"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jordan Lukaku speelde een foutloze wedstrijd. Aanvallen was er deze keer niet al te veel bij, maar dat was de opdracht van de coach. "Veel kansen gaven we niet weg hé", toonde hij zijn tevredenheid na de match.

"We staan alleen op kop. Niemand had dat verwacht. Thuis hadden we nog nooit gewonnen van Anderlecht. De cijfers weerspiegelen niet eens het wedstrijdverloop, het had ook meer kunnen zijn", zei hij. "In de tweede helft hebben we 20-25 minuten zwaar afgezien, maar ze konden geen kansen afdwingen."

Dat het tegen zijn ex-club Anderlecht was, maakte weinig uit. De drie punten en de leidersplaats, die waren belangrijk. "Anderlecht is een grote club. Iedereen vroeg zich af of we het ook tegen hen konden. We wonnen tegen de beste ploeg van het land", had hij toch enig leedvermaak.

Tactisch hebben wij ons eigen ding gedaan

Dat Anderlecht zelf zijn systeem moest aanpassen omdat het niet liep, was enkel een compliment voor het weireldploegje. "Wij blijven kalm. We durven van meer dromen, maar we spelen gewoon elke match om te winnen. Tactisch hebben wij ons eigen ding gedaan."

Ook voor maatje Cyriac was hij blij. "We hebben hem tijdens de rust gezegd dat hij het zich niet moest aantrekken dat hij die ene kans miste. En hij werd beloond." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties