Dierckx blijft strijdvaardig: "We gaan er alles aan doen om met 2-0 te winnen"

Dierckx blijft strijdvaardig: "We gaan er alles aan doen om met 2-0 te winnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De late 3-1 van Marouane Fellaini was een domper op het blauw-zwarte resultaat in Old Trafford. Toch houdt Club-winger Tuur Dierckx de moed erin. "Ik zou niet weten waarom ik er niet meer zou in moeten geloven."

Cédric De Volder in Manchester

"Als je er zo dicht bij bent moet je blijven dromen", vertelde Dierckx in een eerste reactie. "De 2-1 was een goede uitslag, jammer dat we die niet konden vasthouden. Ach, dit is voetbal... Al vind ik wel dat we een degelijke wedstrijd hebben gespeeld."

Zelf is het jeugdproduct van blauw-zwart niet honderd procent tevreden met zijn partij. "Ik heb misschien te weinig gebracht. Maar het ging allemaal heel snel. Er waren weinig kansen. Je merkt toch wel het verschil met de Belgische competitie."

Opvallend: Memphis Depay - goed voor twee doelpunten en een assist - is amper één jaartje ouder dan Dierckx. "Ik denk dat ik op een jaar tijd nog veel stappen zal moeten zetten." (lacht)

Memphis een jaartje ouder dan mij? Ik zal dan nog veel stappen moeten zetten

"Memphis is zo ongelooflijk moeilijk af te stoppen", gaat Dierckx verder. "Ik was net voor zijn eerste treffer nog naast hem, maar ik had schrik om een strafschopfout te maken. Maar nogmaals: ik geloof nog steeds in de kwalificatie. We gaan er alles aan doen om met 2-0 te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties