Genk-spelers blikken vooruit op derby: "Alles doen om STVV te kloppen"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Genk-spelers blikken vooruit op derby: "Alles doen om STVV te kloppen"
Foto: © Photonews

Vrijdagavond staat bij heel wat Limburgse voetballiefhebbers met rood aangevinkt in hun agenda. Dan staat immers de derby tussen STVV en KRC Genk op het programma. Wij meten alvast de temperatuur op in het Genkse kamp.

Door Robby Morren

"De wedstrijd tegen Sint-Truiden leeft heel hard bij de supporters", windt Siebe Schrijvers er geen doekjes om. "We zullen er alles aan doen om die match te winnen. We weten dat we in het klassement een belangrijke zaak kunnen doen."

"Het wordt een hele zware match", beseft Laszlo Köteles die niet verrast is door de sterke start van STVV. "Zij hebben nooit een slecht team gehad. Toen ze degradeerden kenden ze de nodige dosis tegenslag."

"Zij werden vorig seizoen kampioen in tweede en dat geeft natuurlijk een boost en energie waar ze nu verder op bouwen", aldus de doelman.

Een dikke pluim voor STVV

Ook Thomas Buffel is niet verbaasd door de prestaties van de Kanaries. "Een dikke pluim voor hen. Ze hebben enkele jongens lopen die een actie kunnen maken. Maar wij gaan met veel vertrouwen naar ginder. We moeten dezelfde mentaliteit aan de dag leggen als tegen Westerlo."

"Het zal een sfeervolle wedstrijd worden. Een derby maakt het voetbal mooi", vervolgt de aanvoerder die niet echt uitkijkt naar voetballen op kunstgras. "We trainen deze week een aantal keren op kunstgras, maar ik ben er geen fan van."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties