FC Porto doet het ook deze mercato! Het geluid van hun kassa: TCHING TCHING!

FC Porto doet het ook deze mercato! Het geluid van hun kassa: TCHING TCHING!
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het blijft toch verbazingwekkend. FC Porto slaagt er jaar na jaar in om de sterkhouders met miljoenenwinst te verkopen en goedkope alternatieven te vinden... Om ook die jongens enkele jaren later met winst te verkopen. En ook nu is het prijs.

Door Cédric De Volder

FC Porto haalde tijdens deze zomermercato met de verkoop van Danilo, Jackson Martinez en Alex Sandro in totaal alweer 93 (!) miljoen euro binnen. Hoeveel de Portugezen destijds in totaal betaalden voor het trio? Amper 32 miljoen euro...

Danilo: 19 miljoen euro winst

Porto haalde Danilo in 2011 weg bij het Braziliaanse Santos FC voor dertien miljoen. De flankaanvaller werd onlangs aan Real Madrid verkocht voor een slordige 32 miljoen euro. TCHING TCHING!

Jackson Martinez: 26 miljoen euro winst

Opnieuw slaagde Porto erin om goedkoop een diamant te vinden. Jackson Martinez werd in 2012 weggehaald bij het Mexicaanse Chiapas voor amper negen miljoen euro. Atlético Madrid betaalde bij deze 35 miljoen euro. Wat horen we? TCHING TCHING!

Alex Sandro: 16 miljoen euro winst

En hier ook hetzelfde liedje. De Braziliaan werd bij het Uruguayaanse Maldonado weggekocht voor tien miljoen euro. Juventus betaalt een beetje meer: 26 miljoen euro. TCHING TSCHING!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties