Kara blunderde, Dewaest schitterde: "Hij bracht stabiliteit"

Robby Morren
Robby Morren
| 11 reacties
Kara blunderde, Dewaest schitterde: "Hij bracht stabiliteit"
Foto: © Photonews

De prestatie van Genk-aanwinst Sebastien Dewaest stond afgelopen weekend in schril contrast met die van Kara. We legden deze stelling voor aan coach Peter Maes.

Door Robby Morren

Genk incasseerde 4,5 miljoen voor de naar Anderlecht vertrokken Kara en telde zelf zowat de helft neer om zijn vervanger Dewaest los te weken bij Charleroi.

Het debuut bij hun nieuwe werkgever verliep voor beide spelers helemaal anders. Dewaest speelde een sobere, maar quasi perfecte partij. Kara debuteerde belabberd in het shirt van Anderlecht. Bij Genk ging hij elke wedstrijd wel eens in de fout en die lijn trok hij vorige week door.

Dewaest kan alleen nog maar groeien

"Dewaest bracht toch een stuk stabiliteit", klinkt Maes tevreden over zijn nieuwe verdediger. "Eenvoud siert. Het gaat mij om rendement en een verdediger is iemand die in eerste instantie zijn tegenstander uit de wedstrijd moet houden en zo min mogelijk mag weggeven."

"Het is jongen die alleen nog maar kan groeien en ik denk dat hij in het soort wedstrijden als tegen STVV, waar de bal vaak in de zone van de waarheid zal zijn, de nodige punch kan geven naar het elftal toe."

Kara is voor mij verleden tijd

We legden Maes ook het debuut van Kara bij Anderlecht voor, maar daar wilde hij niet op reageren. "Kara is voor mij verleden tijd, ik focus mij op onze selectie. Ik ga dan ook geen vergelijking maken."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties