Defour zet de puntjes op de i over zijn uitgaansleven

Defour zet de puntjes op de i over zijn uitgaansleven
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Steven Defour kreeg een paar maanden geleden de volle lading over zich: te veel uitgaan, daardoor niet in vorm, slechte invloed op N'Sakala... Het ging maar door. De middenvelder weerlegt nu alle aantijgingen.

Over zijn uitgaansleven is hij duidelijk. "Toen ik vrijgezel was, had ik een periode waarin ik regelmatig op stap ging. Niet tijdens de week, maar wel na een match. Maar eigenlijk leden mijn prestaties daar niet zo onder, want dat was tijdens de goeie Champions League-campagne."

"Pas toen het minder draaide bij Anderlecht en ik minder goed voetbalde, kwamen die verhalen naar buiten. Terwijl ik toen het nachtleven al lang achter mij had gelaten", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Defour weet ook dat de verwachtingen hoog waren en dat hij die niet helemaal inloste. "Ik heb veel geleerd uit mijn eerste jaar bij Anderlecht. Ik kostte zes miljoen, en dan is het normaal dat iedereen veel van je verwacht. Maar velen sparen hun munitie ook op om je af te maken als het slecht gaat. Dat besef ik nu."

Fabrice vertrekken? Voor de sfeer zou ik dat erg jammer vinden

Dat hij de oorzaak is dat N'Sakala moet vertrekken, vindt hij dan weer onzin. "Ik werd ergens gesignaleerd, en dan was Fabrice er ook bij, hé? Of omgekeerd. Zo gemakkelijk. Het klopt dat N’Sakala eventjes bij mij woonde toen zijn relatie afsprong, en ook hij werd afgerekend op zijn uitgaansleven."

"Maar dat was in december, toen Fabrice top was. We zullen dus niet overdreven hebben, he? Voor de sfeer in de groep zou ik het erg jammer vinden als N’Sakala straks vertrekt. Trouwens, sinds we allebei een nieuwe vriendin hebben, gaan we niet meer uit.’

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties