Reactie Diaby snoert iedereen de mond met 4 (!) rozen: "Maar het is normaal dat er twijfels waren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 38 reacties
Diaby snoert iedereen de mond met 4 (!) rozen: "Maar het is normaal dat er twijfels waren"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Abdoulay Diaby kreeg de voorbije weken de wind van voren, maar antwoordde vanmiddag met vier doelpunten. De aanvaller vergeet na zo'n knalprestatie niet wie in hem is blijven geloven. "Bedankt, coach!"

Cédric De Volder in Brugge 

"Ik wil de matchbal graag meenemen naar huis", lacht Abdoulay Diaby. "Maar ik kan hem nergens vinden. (lacht) Ik moet je niet vertellen dat het leuk is om vier doelpunten te scoren, veronderstel ik?"

Het was ook meteen een primeur voor de voormalige doelpuntenmachine van Royal Mouscron Péruwelz. "Ik heb nooit eerder vier doelpunten gescoord op één wedstrijd. Maar ik had het nodig."

Het is normaal dat er twijfels waren

"Het hadden er ook vijf of zes kunnen zijn. Maar ik denk dat vier ook niet slecht is. (knipoogt) Ik was vooral blij met de eerste en dan kwam de rest vanzelf."

De voorbije weken leek Diaby zijn neus voor goals te hebben verloren. En dan dit... "Het is normaal dat er twijfels waren. Een spits moet scoren. Maar ik denk dat ik vandaag heb bewezen dat er niets aan de hand is."

Leuk extraatje: bij de 4-1 (het tweede doelpunt van Diaby, nvdr.) maakte Michel Preud'homme een gebaar. "Ja, dat was de ketchupfles. Ik bleef de voorbije weken herhalen dat we geduld moeten hebben met Diaby."

Imago van een ketchupfles

"Hij heeft veel kansen gemist", besluit Preud'homme. "Anders had hij al straat voorsprong in de topschutterstand. Hij heeft dus een beetje het imago van een ketchupfles."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties