Reactie Losada analyseert revelaties: "Ik schat KVO hoger in dan Beveren, dat geen vervanger heeft voor Emond"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Losada analyseert revelaties: "Ik schat KVO hoger in dan Beveren, dat geen vervanger heeft voor Emond"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren en KV Oostende kleurden tot dusver de start van het seizoen in de Jupiler Pro League. Zaterdag stonden de twee ploegen tegenover elkaar en trok KVO aan het langste eind. Maar kan één van deze teams ook écht een revelatie worden? We vroegen het aan onze huisanalist Hernan Losada.

Timothy Collard & Hernan Losada in Beveren

Hernan, KV Oostende won hier met 1-5 op de Freethiel. Had je dat verwacht?

“Neen, dat had ik eigenlijk niet zien aankomen. Ik had gehoopt twee goede ploegen aan te treffen, maar Waasland-Beveren had veel te veel respect voor Oostende. Dat begrijp ik niet. Ok, KVO is de leider… Maar als je thuis speelt dan moet je gewoon meer op de mat leggen.”

Bij Oostende liep het net iets vlotter.

“Bij Oostende liep het, op de eerste vijf minuten na, héél erg vlot. Berrier, Canesin en Lukaku deden het heel erg goed. En Cyriac, die scoorde met de ogen dicht, hé.”

Welke van deze twee ploegen schuif jij, los van deze wedstrijd, naar voor als potentiële revelatie?

“Dan toch KV Oostende. Ik geef hen de voorkeur op Waasland-Beveren omdat ze een kwalitatief sterkere kern hebben. En ze hebben ook een bredere kern. Dat gaat, naarmate het seizoen vordert, de doorslag geven.”

“Waasland-Beveren begon goed aan het seizoen, maar ze zullen die vorm van de eerste wedstrijden niet eeuwig vasthouden. Dat is toch het gevoel dat ik heb.”

Waarom geloof je niet écht in Waasland-Beveren?

“Ze zagen aan het einde van de transferperiode met Renaud Emond hun beste speler vertrekken. Ok, Langil, Gano en Myny blonken al meermaals uit, maar Emond was toch de beste speler binnen deze ploeg."

"En voor zover ik zie is er niet meteen een direct inzetbare vervanger gehaald om zijn vertrek op te vangen. Nieuwkomer Nabab? Die komt uit een andere competitie en heeft toch nog alles te bewijzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties