Van lagere klassen naar JPL: voor hen is het een succesverhaal
Caroline Tonnelier
| 9 reacties

Cools, Boumediene en Coli: geslaagde transfers vanuit lagere naar JPL

Van lagere klassen naar JPL: voor hen is het een succesverhaal
Foto: © Photonews

Afgelopen zomer zochten heel wat Belgische clubs versterkingen in de lagere klassen. De ene transfer kende wat meer succes dan de andere. Enkele succesverhalen.

Door Benjamin Banda

Dion Cools (19 jaar – rechtsachter – van OHL naar Club Brugge)

Hij is de gedoodverfde opvolger voor Thomas Meunier: Dion Cools trok afgelopen zomer naar Club Brugge na een uitstekend seizoen bij OHL. Hij speelde 32 matchen bij de ploeg die de promotie afdwong. 

In Brugge moest de belofte onmiddellijk aan de bak door de blessure van Meunier. Hij deed dat uitstekend, met schitterende prestaties op de rechtsback. Zijn statistieken zijn ook niet mis: een doelpunt en drie assists, niet slecht voor een 19-jarige die pas komt piepen op het hoogste niveau. 

Yahya Boumediene (25 jaar – linker/rechterflank – van RFC Seraing naar Moeskroen-Péruwelz)

Een dribbelmachine. Zo zou men Yahya Boumediene kunnen beschrijven. De Belg met Marokkaanse roots komt recht uit tweede klasse en was met zijn draai- en haakbewegingen en bruggetjes tot nog toe een van de lichtpunten bij Moeskroen-Peruwélz.

Een heerlijke speler om naar te kijken, die de Henegouwers op offensief vlak heel wat bijbrengt. Het laatste is ongetwijfeld nog niet gezgd over deze aanwinst voor de Jupiler Pro League

Semelle petit pont contre Waasland-Beveren ! #YB7

Posted by Yahya Boumediene on samedi 22 août 2015

Yohan Boli (21 jaar– aanvaller – van RCS Verviers naar Sint-Truiden)

In derde klasse scoorde hij met de ogen dicht en zo eindigde hij het seizoen met 23 doelpunten voor Verviers. Hij zette meteen de stap naar eerste en van aanpassingsproblemen is weinig te merken.

Hij doet het uitstekend bij de Kaneries, in een gezonde concurrentiestrijd met Yannis Mbombo. Sterk, snel en technisch behoorlijk begaafd: een complete aanvaller, die moeilijk af te stoppen is eens hij gelanceerd is. 

Bij Sint-Truiden was men alvast snel overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij kreeg reeds een contractverlenging van meerdere seizoenen: een duidelijk teken van vertrouwen. 


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties