Opmerkelijk: Okaka van 'te weinig voor Anderlecht' naar 'potentiële publiekslieveling'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 44 reacties
Opmerkelijk: Okaka van 'te weinig voor Anderlecht' naar 'potentiële publiekslieveling'
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Supporterssite van Anderlecht: "Onze man van de match: Stefano Okaka. Kracht, snelheid en inzet: 100 procent." In een paar weken tijd heeft de struise spits het etiket 'miskoop' van zich afgeschud en is hij geëvolueerd tot potentiële publiekslieveling.

Door Johan Walckiers

De commentaren bij de aankoop van Okaka waren nogal smalend. Nog geen maand geleden zagen we op Twitter de negatieve commentaren in sneltempo passeren: "Gemiddeld zeven goals", "Te weinig voor Anderlecht" en "Weggesmeten geld".

Na zijn laatste wedstrijden is de teneur helemaal veranderd. Okaka is niet de lichtvoetige aanvaller die Suarez is, maar heeft ook goeie voeten. Hij is niet de man van de lange pass zoals Tielemans, maar hij maakt zijn truitje doornat. Hij is ook niet de locomotief die Najar is, maar ga er maar eens tegenstaan.

Publieke opinie in recordtijd kunnen doen omslaan

Okaka heeft de publieke opinie rond hem in recordtijd kunnen doen omslaan, 'faut le faire'. Iedereen beseft ook dat hij niet de man van 20 doelpunten zal worden, maar hij laat de anderen beter spelen. En dat levert hem punten op. Veel zelfs.

Als één van de toonaangevende supporterssites hem al tot 'Man van de Match' uitroept, kan de Italiaan zich straks in de harten spelen van de fans. Eén winnend doelpunt tegen één van de rivalen of in de Europa League en Okaka beukt zich tot chouchou van het Astridpark.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties