Interview Vincenzo Verhoeven over terugkeer naar 'zijn' Beerschot: "Énorm veel kwaliteit voorin"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Vincenzo Verhoeven over terugkeer naar 'zijn' Beerschot: "Énorm veel kwaliteit voorin"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincenzo Verhoeven keerde dit jaar terug naar de plek waar het voor hem allemaal begon. Bij Beerschot-Wilrijk is het momenteel vechten voor de plekjes voorin. Verhoeven sprokkelde nog maar 33 minuten, maar ziet zijn terugkeer rooskleurig in.

Door Sander De Graeve

"Voor mij was dit een verhaal dat ik absoluut nog wou meemaken. Mijn eerste 18 jaar in het voetbal was bij Beerschot, van de jeugd tot in de eerste ploeg. Ik kreeg de kans om hier deel van uit te maken, ik heb geen seconde getwijfeld", aldus Verhoeven.

De concurrentie is er erg groot. "Ik heb voor ik tekende een goed gesprek met de coach gehad. Voor hem is het ook niet altijd even makkelijk om zoveel spelers te hebben. Het is een heel grote, kwalitatieve kern."

Goed gesprek met de coach

Dat schemert door in zijn speelminuten. 33 tot nu toe. "Ik viel in tegen Cappellen en Berchem. Het kon meer zijn, maar ik zie ook welke weelde er voorin is. Antonio Muñoz komt dan nog eens terug. Dan heb je nog Ratko Vansimpsen en Jimmy Fockaert die al vier goals maakte."

Het zal niet zo makkelijk zijn als iedereen denkt

"Het wordt niet makkelijk, maar mijn kans komt nog. Ik moet ervoor zorgen dat ik ze grijp." Beerschot-Wilrijk zit bij de favorieten, maar Verhoeven geeft aan dat wie denkt dat de ratten alles gaan oprollen, het danig mis heeft.

"Het zal niet zo makkelijk zijn als iedereen denkt. Ik speel al een tijdje in derde klasse en hier lopen goeie spelers rond", geeft Verhoeven aan die zijn voetbalcarrière combineert met een job. "Ik ben mijn werkgever Decathlon erg dankbaar voor hun flexibiliteit, ik mis amper trainingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties