Moet KV Oostende de ambities bijstellen? "Volgende vraag alstublieft!"

Moet KV Oostende de ambities bijstellen? "Volgende vraag alstublieft!"
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende is dé revelatie van het seizoensbegin. De West-Vlamingen werden dan wel getipt als een kandidaat voor PO1, maar niemand had verwacht dat de troepen van Yves Vanderhaeghe zo'n prestaties zouden gaan neerzetten. Dus stelt zich de vraag: moeten de ambities worden bijgesteld?

Door Cédric De Volder

Marc Coucke roept al twee seizoenen van de daken dat het zijn droom is om PO1 te halen. Yves Vanderhaeghe - en met hem zijn voltallige spelersgroep - weet echter dat de uitspraken van de excentrieke voorzitter met een serieuze korrel zout moet worden genomen. 

Een korrel zout? We zitten tenslotte aan zee...

Maar toch... De reguliere competitie is bijna een derde ver en de Kustboys staan afgetekend aan de leiding. Met andere woorden: de underdogrol mag worden opgeborgen, verstoppertje spelen is niet meer mogelijk. Al blijven de voetjes - behalve in de bestuurskamer? - stevig op de grond in het Albertpark. 

Het antwoord van Vanderhaeghe als play-off 1 ter sprake komt? "Volgende vraag alstublieft!" Nog eens proberen? "Ben ik van plan om de ambities bij te stellen? Ik ben vooral van plan om met de voetjes op de grond te blijven staan. In het voetbal kan de wereld er morgen helemaal anders uitzien."

We vingen dus bot bij de coach. Dan toch nog eens via een andere weg proberen: hoe leuk zou het niet zijn om na RSC Anderlecht ook KAA Gent (18/10, nvdr.) en Club Brugge (24/10, nvdr.) partij te geven als leider? Het antwoord was opnieuw beredeneerd: "Ik weet niet eens wanneer die wedstrijden gepland staan."

Conclusie van het verhaal: ja, KV Oostende moet play-off 1 ambiëren. Nee, Vanderhaeghe zal op het einde van de rit niet tevreden zijn met de zevende plaats. Maar jawel, de oefenmeester doet er goed aan om de rangen gesloten te houden. Marc Coucke zorgt wel voor het tegenovergestelde...

We stellen de vraag ook aan jullie: moet KVO de ambities bijstellen?

21%
54%
25%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties