Uw mening: "Geen beschermde status voor eersteklassers" en "speel in het weekend"

Uw mening: "Geen beschermde status voor eersteklassers" en "speel in het weekend"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de ploegen uit lagere afdelingen was het gisteren een hoogdag in de bekercompetitie, met een uitschieter voor Antwerp. Maar ook veel stadions geraakten amper voor éénvierde gevuld. Onze lezers hebben daarvoor oplossingen aangereikt.

Maar liefst 75 procent van onze lezers wil af van de beschermde status van de eersteklassers. "Iedereen direct in de pot en de loting respecteren", klinkt het in de reacties. "Het thuisvoordeel zou ook niet afgekocht mogen worden", vinden ze.

"Laat de wedstrijden doorgaan in een weekend in plaats van midden in de week", schrijft een Brugge-fan. "Als Club-supporter naar Maasmechelen reizen op een woensdag om 20u30, dan ben je pas tegen 1u thuis."

"Niet leuk als je de dag erna moet werken, zelfde probleem voor de Standardfan die naar Koksijde mag. Ook voor tv-wedstrijden is dit leuk, want zo kan je misschien verschillende wedstrijden uitzenden verspreid in het weekend."

Nog een voorstel: "Er moeten een grotere beloning vasthangen aan het winnen van de beker. Bijvoorbeeld: automatische deelname aan PO1 en/of voorronde CL", is een andere reactie om B-elftallen te vermijden.

Heen-en terugwedstrijden hoeven dan niet direct. "Liever alles in één wedstrijd", luidt het zelfs. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties