Deze knopen moet Michel Preud'homme nog doorhakken

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Deze knopen moet Michel Preud'homme nog doorhakken
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge gaat vanavond op zoek naar de eerste uitoverwinning van het seizoen bij Sporting Lokeren. Michel Preud'homme moet alvast twee belangrijke beslissingen nemen. En de ene is al verregaander dan de andere.

1. Sinan Bolat of Sébastien Bruzzese? 

Wie staat er vanavond tussen de blauw-zwarte palen? Sébastien Bruzzese wordt bij Club Brugge eigenlijk niet als titularis gezien, terwijl Sinan Bolat de voorbije weken allesbehalve kon overtuigen. 

Bovendien stond Bruzzese in de Beker van België onder de lat. "Maar dat was gewoon een keuze. De partij bij Lokeren is een andere wedstrijd en dus een andere waarheid. Kritiek op Bolat? Iedere speler krijgt kritiek."

Maar toch: deze keuze kan wel eens seizoensbepalend zijn. Met doelmannen schuif je niet zomaar. Wat als Bruzzese speelt en in de fout gaat? Dan zit blauw-zwart opgezadeld met twee goalies zonder vertrouwen...

2. Tweespitsensysteem, maar met wie?

"Met Leandro Pereira, Jelle Vossen en Abdoulay Diaby heb ik drie spitsen met drie verschillende profielen. Daar hebben we bewust naar gezocht. En beter: ze kunnen allemaal samenspelen in een tweespitsensysteem."

Met andere woorden: MPH kiest voor een tweemansvoorhoede. Maar welke twee namen verschijnen aan de aftrap? In de wandelgangen horen we vooral dat het klikt tussen Vossen en Pereira...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties