Tottenham gooit de Engelse titelstrijd met buitenspelgoals open

Diederik Geypen
| 13 reacties

Manchester City heeft het eerste puntenverlies van vorige week tegen West Ham United slecht verteerd. Ook op bezoek bij Tottenham liepen de Citizens een blauwtje op.

De match begon nochtans goed voor City. De Bruyne zette met zijn derde goal in evenveel matchen de bezoekers op 0-1. De Rode Duivel stond misschien wel met een knietje offside.

Het doelpunt dat zeker diende afgekeurd te worden, was de gelijkmaker op slag van rust. Dier scoorde na een fase waar buitenspel aan vooraf ging.

Al vroeg in de tweede helft stond een andere landgenoot aan het kanon. Alderweireld klom bij een vrije trap van Lamela het hoogst om binnen te knikken.

De Spurs raasden nu door en Kane zette - alweer uit buitenspel - de 3-1 op het bord. De Engelse international moest 7 duels wachten op zijn eerste seizoenstreffer.

City ledigde de kelk tot op de bodem, want Lamela bekroonde zijn puike partij met de 4-1. Stadsgenoot Man United kan zo straks de leiding overnemen.