Fans Essevee beginnen te dromen: "Als je slechte matchen wint ..."

Fans Essevee beginnen te dromen: "Als je slechte matchen wint ..."
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem won op vrijdagavond de opener van de speeldag met eclatante cijfers: 4-2. Het spel was eigenlijk niet om aan te zien, maar dat maakt de fans van Zulte Waregem op een of andere manier nog wat blijer. "Want wie slechte matchen wint ..."

Door Aernout Van Lindt

Het is een huizenhoog cliché: kampioen kan je enkel worden door je slechte wedstrijden te winnen. Misschien ontbrak het Essevee daar nog aan in het bijna-kampioenenjaar, toen twee keer bloedeloos werd gelijkgespeeld tegen Beerschot.

En dit jaar lijkt alles te lukken. In OH Leuven kwam Zulte Waregem vorige week goed weg, ook thuis tegen Westerlo had het helemaal anders kunnen lopen. "We moeten hier lessen uit trekken, want we speelden met vuur", vond Francky Dury.

Maar de fans trekken er zich allemaal niets van aan: zij geloven in hun team als nooit tevoren. Ook vorig jaar waren ze trouwens in mindere tijden continu erg positief richting hun spelers. "Nog 33x winnen en we zijn kampioen", klonk het na een slechte start van het seizoen.

Nu mogen ze terug van meer dromen: Leye (6 goals) draait mee voor de Gouden Stier, Kaya (5 assists) zit dicht bij het gouden dienblad en ook Christophe Lepoint maakte al vier doelpunten. Het draait - zeker op offensief vlak. 

En dus wordt er gedroomd. Van play-off 1? Dat deden de supporters eigenlijk al van de eerste training. Na een dramatisch vorig seizoen daagden half juni meer dan 2000 fans op voor die eerste training. Fenomenaal.

Ondertussen dromen ze dus aan de Gaverbeek alweer van veel meer dan 'gewoon' play-off 1. "Want wie slechte matchen kan winnen ..." Al zijn er zeker nog werkpunten, weten zowel Dury, de spelers als de fans. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties