Reactie De tactische ondergang van Club: "Laurent voelt die man niet als hij zo'n dag heeft"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 26 reacties
De tactische ondergang van Club: "Laurent voelt die man niet als hij zo'n dag heeft"
Foto: © photonews

Bij Club kozen ze in Gent om met Simons een mandekker op Laurent Depoitre te zetten en met vijf achterin te spelen. Het draaide in het nadeel uit voor de Bruggelingen, zeker in de tweede helft.

Sander De Graeve in Gent

Voor de koffie kwam Gent er niet al te makkelijk door, maar over de hele match bekeken was Laurent Depoitre heer en meester over zijn bewaker Timmy Simons. Die bewaker kwam Club tekort op het middenveld, waar Kums vrij spel kreeg.

Vooral bij de derde goal had hij alle tijd om rustig een één-tweetje met Milicevic op te zetten én af te werken. "Simons stond heel de tijd bij Depoitre. Als de tegenstander zich aanpast en een man op Laurent zet, weet je dat er ruimte komt op het middenveld", aldus Kums.

Dat was een geschenk voor ons

"Vossen stond er af en toe wel en Vormer zette wel wat druk, maar ze kozen echt voor Laurent. Zeker als hij het zo goed doet, is dat gewoonweg een geschenk voor ons", ging Kums verder. Ook Foket en Neto waren onder de indruk van hun ploegmaat.

"Hij verdiende die goal, hé. Kort daarvoor had hij al twee man die tribune ingeduwd. Het is niet normaal, Laurent is een beest. Ik denk dat Simons op hem stond, maar als Laurent zó een dag heeft, is er echt niets aan te doen", aldus Foket.

In duel gaan met Laurent? Ben je gek?!

-Neto mijdt Depoitre zelfs op training

"Als ik een centrale verdediger zou zijn, zou ik echt niet graag tegen hem spelen", pikte Neto in. "Zelfs op training blijf ik zo ver mogelijk uit de buurt. In duel gaan met Laurent? Ben je gek?!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties