Wilmots afgewogen tegenover andere bondscoaches: de resultaten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 30 reacties
Wilmots afgewogen tegenover andere bondscoaches: de resultaten
Foto: © photonews

De Rode Duivels hebben zich als reekshoofd geplaatst voor het EK van volgende zomer in Frankrijk én bekleden momenteel de eerste plaats op de FIFA-ranking. Toch is er kritiek aan het adres van Marc Wilmots. En dat snapt Vital Borkelmans niet.

Door Cédric De Volder

De assistent-bondscoach is dan ook duidelijk. "Marc Wilmots verdient de kritiek niet. Hij doet alles voor België. Leg de resultaten en cijfers van andere landen naast die van de Rode Duivels. Dat zegt genoeg."

Zo gezegd, zo gedaan. Onze redactie dook in de boeken van de andere groepswinnaars en kwam terug met onderstaand resultaat. En het moet gezegd: het rapport van die andere coaches is eigenlijk even goed of zelfs beter. Al is ook Wilmots met glans geslaagd.

Puntenaantal: in de middenmoot

Op basis van het puntenaantal doen de Rode Duivels het eigenlijk niet denderend. Van de negen groepen staan onze landgenoten slechts op een vijfde plaats...

1. Engeland 30/30

2. Oostenrijk 28/30

3. Spanje 27/30

4. Italië 24/30

5. België 23 punten op 30

Scoren is toch geen probleem?

De kritiek was de voorbije maanden regelmatig dezelfde: we hebben geen rasechte spits in de rangen en het is soms zó moeilijk om een opening te vinden. Nochtans mochten enkel de fans van Engeland meer juichen.

1. Engeland 31

2. België 24 doelpunten gescoord

3. Duitsland 24

4. Oostenrijk 22

5. Tsjechië 19

Defensie staat als een huis

Maar tussen de palen hebben we met Thibaut Courtois natuurlijk een topper staan. De cijfers liegen dan ook niet. Enkel Spanje en Engeland - The Three Lions waren echt wel op dreef - slikten minder tegendoelpunten. En dan kan op een groot toernooi heel belangrijk zijn!

1. Engeland 3

2. Spanje 3

3. België 5 doelpunten tegen

4. Portugal 5

5. Oostenrijk 5

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties