Staelens verkoos 4e boven 1e: "Geen zin om een club uit het slop te trekken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Staelens verkoos 4e boven 1e: "Geen zin om een club uit het slop te trekken"
Foto: © photonews

Na een jaar zonder werk koos Lorenzo Staelens voor een verrassende carrièrewending bij vierdeklasser OMS Ingelmunster. "Ik wil de gezonde stress weer doorheen mijn lichaam voelen", aldus de oefenmeester.

Door Diederik Geypen

Nadat Staelens in oktober 2014 de laan werd uitgestuurd bij Cercle Brugge, kwam hij een jaar lang niet aan de bak. "Dat thuis zitten is om je kas op te vreten", vertelt de T1 in gesprek met Voetbalkrant.com.

"De eerste maanden is het leuk om niets aan je hoofd te hebben, maar na verloop van tijd wil je die gezonde stress weer doorheen je lichaam voelen. Drie keer per week weer op het veld kunnen staan, is nu het voornaamste."

Uiteindelijk moet je iets met je ervaring kunnen doen

Staelens trok de voorbije maanden naar het buitenland om kennis op te doen. "Je kan je neus opsteken bij andere ploegen in andere landen. Uiteindelijk moet je met die ervaring iets kunnen doen. Het niveau waarop speelt geen rol op dit moment."

Want bevordering betekent een stevige stap terug... "Ingelmunster heeft de ambitie om bij de eerste drie te eindigen. Dat is een andere uitdaging dan tegen de degradatie te vechten."

Eerst de ambitie waarmaken, daarna misschien elders aan de slag 

Lorenzo Staelens

"Niemand gaat zijn trainer ontslaan die in de top-6 staat. Als er een eersteklasser een trainer zoekt, zijn er wellicht problemen. Een club uit het slop trekken, daar heb ik geen zin in."

"Ik focus me een jaar op dit doel. Als dat lukt, kan ik een stap hogerop verder werken met dezelfde ploeg, of elders aan de slag gaan", houdt Staelens de deur open voor clubs uit de Jupiler Pro League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties