Wat als de competitie op 1 september begon?

Wat als de competitie op 1 september begon?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

U heeft dit menig trainer al eens horen verkondigen. "Bij het sluiten van de transfermarkt begint de competitie opnieuw." Een stelling die door de vele wissels in augustus enige waarheid bevat. En dus namen we de proef op de som.

RMP top - STVV flop

KV Oostende en AA Gent bleven de jongste vier duels hun niveau aanhouden. Bij de nummers 1 en 2 uit de Jupiler Pro League volgden dan ook geen last minute personeelswijzigingen.

Dat kan wel gezegd worden van Moeskroen-Péruwelz dat op de slotdag nog een karrenvracht nieuwe jongens binnenhaalde. Met resultaat: de gewezen rode lantaarn boekte sindsdien 8 op 12.

STVV kende een omgekeerde evolutie. De Truienaars zagen succescoach Yannick Ferrera naar Standard vertrekken en konden sindsdien enkel nog van Westerlo winnen.

Green grass

Het gras is niet altijd groener aan de overkant, beseft Ferrera intussen. De ambitieuze oefenmeester zag bij Standard dé kans om zijn carrière in een stroomversnelling te brengen.

Met 1 op 12 zijn de Rouches de slechtste leerlingen van de klas sinds de zomermercato sloot. Zelfs hekkensluiter Westerlo (2 op 12) en zaterdag op bezoek in Luik doet beter.

Zoro

Gohi Bi Cyriac pronkt nu al met de Gouden Stier op de rug, maar zijn stats van de maand september zijn nóg indrukwekkender. Zes goals in vier duels met een hattrick tegen Waasland-Beveren als orgelpunt.

De aanvaller van KV Oostende houdt best Jérémy Perbet in de gaten. Sinds de Fransman eind augustus op Mambourg neerstreek, vond hij al drie keer de weg naar de netten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties