Batshuayi bewijst met deze cijfers: hij moet er altijd bij zijn in selectie Wilmots

Batshuayi bewijst met deze cijfers: hij moet er altijd bij zijn in selectie Wilmots
Foto: © photonews

Michy Batshuayi liet zich zondag nog maar eens in positieve zin opvallen bij Olympique Marseille. Onze landgenoot scoorde en gaf een assist in de 1-2-zege tegen Lille. Met 8 goals en 2 assists is hij in quasi 2/3 van de doelpunten van L'OM betrokken. En dus dé troef voor de Rode Duivels.

Michy Batshuayi is geweldig belangrijk voor zijn ploeg, en speelt dus ook veelvuldig. Meer dan de andere Duivelse spitsen in het buitenland, met wie hem vergelen via Squawka. Depoitre kunnen we in de matrix niet opnemen, omdat de JPL niet in de statistieken zit.

Omdat hij meer speelt, zijn de cijfers van Batsman ook bijzonder veel beter dan Lukaku, Origi en Benteke. Om het dus 'eerlijker' te maken, hebben we de cijfers per 90 minuten bekeken.

Maar ook dan komt Batsman als beste uit de vergelijking. Duidelijk de doeltreffendste, vaak betrokken in het spel en ook qua belangrijke passes en assists helemaal tussen de andere Duivels. 

Ook u liet er geen twijfel over bestaan: Batshuayi hoort gewoon in de selectie van de Rode Duivels. Bijna iedereen is het daar over eens, als we onze poll bekeken.

Maar: ook de duelkracht is belangrijk. “Hij blijft topschutter, maar dat is niet genoeg als je bij de nationale ploeg moet opboksen tegen enkele sterke concurrenten. Er wordt meer geëist bij een land dat eerste staat op de FIFA-ranking", weet Joël Domenighetti van L'Equipe.

En dus is Wilmots misschien toch met recht en reden ontevreden van de spits van L'OM? In vergelijking met de andere spitsen wint hij wel erg weinig duels. Lukaku komt op 45% uit, Benteke zit zelfs aan 63%. Bats is dus een heel ander type, meer afwerker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties