Walem was te ambitieus voor sommigen bij Anderlecht: "Ik had de nieuwe Jean Dockx kunnen worden"

Walem was te ambitieus voor sommigen bij Anderlecht: "Ik had de nieuwe Jean Dockx kunnen worden"
Foto: © Photonews

Johan Walem ontvangt vanavond in het Guldensporenstadion 'zijn' Anderlecht. "Ik was er elf jaar speler en twee jaar coach van de beloften. Ik ben een Anderlecht-boy", geeft hij toe. In andere omstandigheden had hij er misschien nog gezeten.

Na twee jaar bij de beloften van Anderlecht vertrok hij naar Udinese, ook een ex-ploeg, om er beloftencoach te worden. "Ik had één opdracht: de U21 dichter bij de A-kern brengen, wat lukte. Sommigen dachten dat ik meer ambitie had, maar dat was zo niet."

Zonder het te zeggen, doelt hij op Ariël Jacobs. "Die mensen dachten dat ik iets met de A-kern wilde doen. Dat stuitte op verzet en dus ben ik vertrokken. Een bijzonder moeilijke beslissing", vertelt hij in HLN.

Sommigen dachten dat ik meer ambitie had, maar dat was niet zo

Walem had bij paars-wit zelfs een belangrijke functie kunnen bekleden. "Ik zal nooit vergeten wat voorzitter Roger Vanden Stock zei bij mijn voorstelling: 'Misschien word jij onze nieuwe Jean Dockx'. Dat was mijn droom. Maar door dat misverstand met de technische staf is dat niet kunnen doorgaan."

"Weet je hoe belangrijk Dockx voor Anderlecht was? Bovendien was hij een schitterende man. In zo iemand zijn voetsporen treden, dat zou fantatisch geweest zijn. Misschien kan dit nog in de toekomst. Wie weet zal ik op een dag weer voor Anderlecht werken. Waarom niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties